Скріншот: Окей Дуся

Журналісти проекту "Окей Дуся" під час допрем'єрного показу поспілкувалися з творцями і акторами нового сімейного фільму українського виробництва "Фокстер і Макс".

"Це історія подвійної трансформації, коли пес допомагає хлопчикові з «лузера» стати «крутим чуваком». Також це історія про те, як нанотехнологія, яка була матеріалізована як пес, навчилася дружбі, любові і дійшла до вищого ступеня - до катарсису і самопожертви в ім'я друга", - розповіла продюсер картини Катерина Копилова.

Продюсер Максим Осадчий розповів про головні статті витрат на фільм. За його словами, бюджет склав 51 мільйон, і "відбити" їх планують більшою мірою в Україні, але також планується показ фільму і за кордоном.

"Гонорари в нашій країні не такі великі, тому це локація, це декорації, це каскадерські трюки. Потім пішла графіка, яка, власне, з'їла половину бюджету", - заявив він.

За словами Осадчого, більшу частину бюджету дало Держкіно. Також фільм підтримав Український культурний фонд на 7,5 мільйонів гривень, частина з яких пішли на дозйомки фільму.

Також своїми враженнями від зйомок фільму поділився режисер картини Анатолій Матешко.

"Не зважаючи на мій досвід, на монтажі виникає інше кіно - не таке, як ти задумав. Але, може, мені пощастило, що найчастіше воно цікавіше, непередбачуваніше, ніж коли ти вигадував. Тому що в процесі зйомок виникає дуже багато моментів, про які ти не знав, коли розкадровував. З'являються актори, художники, локації і погода в кінці кінців", - розповів режисер.