Хоакін Фенікс на церемонії вручення премії SAG / REUTERS

У Лос-Анджелесі в ніч на 20 січня відбулася 26-я церемонія вручення нагород премії Гільдії кіноакторів США.

Читайте такожВілл Сміт і Мартін Лоуренс записали привітання для українців (відео)

Як повідомляє The Hollywood Reporter, нагороду за найкращу роботу акторського складу цього року взяла драма «Паразити» південнокорейського режисера Пон Чжун Хо. У номінації «Краща чоловіча роль» переміг Хоакін Фенікс з його роллю Джокера. Кращою актрисою цього року визнали Рене Зеллвегер, за роль у драмі «Джуді».

Відео дня

За кращу роль актора другого плану нагороду отримав Бред Пітт («Одного разу в... Голлівуді»). Кращою актрисою другого плану названо Лору Дерн («Шлюбна історія»).

Нагороду за кращу гру акторського складу в драматичному серіалі отримало шоу «Корона». Кращим актором драматичного серіалу цього року став Пітер Дінклейдж («Гра престолів»). Кращою актрисою в драматичному серіалі визнана Дженніфер Еністон, («Ранкове шоу»).

Премія за кращу гру акторського складу в комедійному серіалі присуджено шоу «Неймовірна місіс Мейзел». Актор цього ж шоу Тоні Шелуб отримав нагороду за найкращу гру актора в комедійному серіалі. Кращою актрисою комедійного серіалу стала Фібі Уоллер-Бридж, «Погань».

Нагадаємо, 13 січня Академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила номінантів на найпрестижнішу кінопремію року - "Оскар".