Кірк Дуглас / REUTERS

5 лютого в США помер легендарний голлівудський актор Кірк Дуглас. Йому було 103 роки.

Кірк Дуглас (справжнє ім'я - Ісер Даніелович) народився 9 грудня 1916 року в єврейській родині в місті Амстердам, штат Нью-Йорк. Його батьки, Хершел і Бріна Даніеловичи, - вихідці з Могилевської губернії Російської імперії (тепер територія Білорусі) - емігрували до США в 1910 році.

Читайте також"Джентльмени" Гая Річі: огляд на нову кримінальну комедію з Меттью МакКонахі і's ю Грантом

Відео дня

З дитинства він мріяв стати актором і по закінченні коледжу в 1939 році відправився в Нью-Йорк, де вступив в Американську академію драматичних мистецтв. Під час навчання там він змінив ім'я на Кірк Дуглас.

Фільмографія Кірка Дугласа

З початку 1950-х Дуглас стає одним з провідних голлівудських акторів. До числа найбільш відомих фільмів, у яких він знявся, входять "Туз у рукаві" (1951), "Злі й гарні" (1952), "Жага життя" (1956).

Найвищого успіху Дуглас досяг, знімаючись у режисера Стенлі Кубрика. Його фільми "Стежки слави" (1957) та "Спартак" (1960; чотири премії "Оскар"), в яких Дуглас взяв участь і як продюсер, отримали визнання публіки. Завдяки ролі Спартака актор став відомий і в країнах колишнього СНД.

Його останньою акторською роботою стала роль в кінокартині "Ілюзіон" (2004). Всього він знявся в 92 фільмах. У 1996 році він отримав почесний "Оскар" за видатну кар'єру.

Кірк Дуглас був двічі одружений, у нього народилося четверо дітей. Його старший син Майкл також став відомим актором і володарем премії "Оскар".