Сенцов розповів про реакцію на свій новий фільм "Номери" / скріншот с видео

Український режисер та драматург Олег Сенцов розповів, що його новий фільм “Номери” користується успіхом на кінофестивалі “Берлінале”. 

Читайте такожУ Німеччині стартував міжнародний кінофестиваль "Берлінале" (фоторепортаж, відео)

Про це він повідомив у своєму Facebook. Наразі режисер перебуває у Берліні.

“Коли вуличний скрипаль тебе впізнає і запитує: «Ви Сенцов? Як Ваш фільм?» - це дивує найсильніше. З фільмом, до речі, все гаразд: усі квитки розкуповують заздалегідь, глядачі та преса реагують дуже позитивно, вже вийшов ряд хороших відгуків у потужних виданнях. Добре, що обговорюють художнє втілення ідеї, а не тільки моє ім’я. До контори, яка займається світовими продажами «Номерів», стоїть черга з пропозицій від інших фестивалів та локальних прокатників”, - зазначив Сенцов.

Кінематографіст повідомив, що Україна на Берлінале представлена лише двома фільмами у програмах. Втім, головне, на його думку, в тому, що Україна присутня на Берлінале та у європейському кіно, має достойний стенд та досвід спільного виробництва.

“За майже шість років, на які я випав з цієї галузі, прогрес відчутний. Багато хто з іноземців запитував: «Чому тут немає вашого голови кінофонду?» Але на це питання в мене немає відповіді”, - підсумував він.

Нагадаємо, 19 лютого У Берліні відбулася прем’єра фільму «Номери» за однойменною п’єсою  Сенцова. Над стрічкою, дистанційно, працював сам Сенцов (на той час його утримували в російській колонії) та його колега Ахтем Сеітаблаєв.

Фільм включений в спеціальну програму 70-го Берлінського кінофестивалю.

Картина є копродукцією України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури та Польського інституту кіно.