Актриса удостоїлася призу за життєві досягнення \ скріншот

Актрисі Хелен Міррен нагородили «Золотим ведмедем» 70-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Актриса удостоїлася призу за життєві досягнення.

Читайте такожУ Німеччині стартував міжнародний кінофестиваль "Берлінале" (фоторепортаж, відео)

Художній директор Карло Шатриан і виконавчий директор Марієтти Риссенбек, які вручали нагороду, похвалили актрису за вміння «будь-яку жіночу роль перетворити в складний персонаж». «Вона існує поза всяких стереотипів, вона ламає бар'єри в роботі і в особистому житті, вона не боїться сперечатися з режисерами, щоб зробити своїх героїнь сильнішими », - заявило керівництво Берлінале, передає kommersant.

Відео дня

В рамках фестивалю також відбувся показ історичної драми «Королева» (2006 рік), в якій Хелен Міррен зіграла Єлизавету II.

На рахунку Хелен Міррен більше 100 ролей. Вона є володаркою призу Каннського та Венеціанського кінофестивалів. Фільм «Королева» приніс їй «Оскар» за кращу жіночу роль. У числі інших відомих фільмів за участю актриси: «Калігула» (1979), «Сини» (1996), «Велика гра» (2009), «РЕД» (2010), «Хічкок» (2012), «Жінка в золотому» (2015), «Хороший брехун» (2019).