Картина стала найкасовішою в українському кіно / скріншот з фільму

Перший кінопроєкт "Ми, наші улюбленці та війна", українського блогера та мандрівника Антона Пушкіна, прем'єра якого відбулася 28 березня, став найкасовішим серед українських фільмів. Документальна картина вже побила всі рекорди і за перший вікенд у національному прокаті зібрала 2,3 мільйона гривень.

Як повідомляє видання Forbes, це перший документальний фільм в українському кіно, який зібрав подібну суму за короткий час. "Ми, наші улюбленці та війна" залишив позаду навіть культовий фільм, який отримав Оскар "20 днів у Маріуполі". Останньому знадобилося 16 вікендів, щоб зібрати 2,1 мільйона гривень.

Скріншот з фільму

Згідно з даними статистики, від 4 квітня фільм переглянули вже 13 440 кіноманів. Стрічку показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Щодня проходить близько 240 сеансів в Україні.

"Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму", – наголосила СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніка Ясінська.

Скріншот з фільму

Фільм Антона Птушкіна покажуть у США

У своєму Instagram режисер розповів, що найбільший американський мовник PBS придбав його фільм "Ми, наші улюбленці та війна". Міжнародну версію картини покажуть в рамках популярного документального проєкту Nature від PBS.

"PBS є найбільш відомим провайдером в Америці, та, зокрема, транслював у серії Frontline фільм "20 днів в Маріуполі" — цьогорічного лауреата премії Оскар", – написав Птушкін.

Скріншот Instagram

Про що фільм "Ми, наші улюбленці та війна"

У фільмі зображено стосунки тварин та людей. Усі вони стали або учасниками, або свідками кривавої війни у 2022 році. Головними героями фільму є коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменський хамелеон на імʼя "Ігор". А також люди, які рятують своїх улюбленців, попри небезпеку. Крім того, у фільмі показано іноземців, яких вразив героїчний подвиг українців.

Також ви можете переглянути фільм "Жодного тиску" – польську новинку на Netflix, яка стала фаворитом українців.

Вас також можуть зацікавити новини: