Найочікуваніші фільми 2022 / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Навіть під час війни українці продовжують ходити в кіно там, де це безпечно. Перегляд хорошого кіно допоможе нам хоча б трохи відпочити в такий важкий час, а також обговорити фільм з друзями і рідними. УНІАН розповість, які головні кіноновинки вийдуть на великих екранах у другому півріччі 2022 року.

Світ Юрського періоду: Панування - 23 червня (бойовик, пригоди, наукова фантастика)

Наприкінці червня на українські екрани вийде останній фільм з легендарної франшизи про ожилих стародавніх тварин. За сюжетом фільму пройшло чотири роки з того часу, як вся інфраструктура острова Ісла-Нублар була зруйнована. Люди змушені жити разом з динозаврами, а існування людства під питанням.

До своїх ролей повернулися Кріс Пратт і Брайс Даллас Ховард, а також в картині з'являться зірки оригінального фільму: Сем Ніл, Джефф Голдблум і Лора Дерн.

Тор: Кохання і грім - 7 липня (супергерої, бойовик)

Це четвертий сольний фільм про супергероя Тора у виконанні Кріса Хемсфорта. Кіно присвячене його пригодами в космосі і боротьбі зі злодієм на ім'я Вбивця богів Горр, який жадає знищити всіх богів. В дорозі головного героя буде супроводжувати його колишня дівчина Джейн Фостер, зіграна Наталі Портман. Очікується що фільм буде неординарним, місцями повчальним і, звичайно ж, епічним.

Швидкісний поїзд - 14 липня (екшен, трилер, комедія)

Режисер Девід Літч ("Дедпул 2", "Джон Вік") зняв фільм за сюжетом японського автора детективів Котаро Ісакі. П'ятеро найманих вбивць їдуть в одному швидкісному поїзді між японськими містами. Кожен з них має своє завдання, і незабаром вони з'ясовують, що всі їхні завдання пов'язані. Найманці намагаються з'ясувати, хто і навіщо зібрав їх разом. Головні ролі зіграли Сандра Баллок і Бред Пітт, який самостійно виконав більшість трюків.

Найгірша людина у світі - 14 липня (драма, романтика, комедія)

Романтична драма норвезького виробництва розповість історію ерудованої і непосидючої жінки Джулі. Вона має багато інтересів і талантів, але не може знайти своє покликання в світі. Її спроби знайти собі пару також невдалі. У фільмі присутні елементи чорної комедії та іронії героїв над самим собою. У цьому фільмі кожен дорослий впізнає себе.

Не хвилюйся, люба - 23 вересня (жахи, трилер, драма)

Психологічний трилер розгортається в Каліфорнії 1950-их роках, в експериментальному утопічному суспільстві. Головна героїня, зіграна Флоренс П'ю - молода домогосподарка з нудним життям. Одного разу дівчина дізнається, що її чоловік разом з його багатими друзями приховують від неї жахливу таємницю. Цей секрет терзає її...

Флеш - 3 листопада (супергерої, бойовик)

Фанати "Ліги справедливості" в листопаді побачать історію фізика-ядерника Баррі Аллена, відомого як супергерой Флеш. В ході невдалого експерименту чоловік отримав надздібності до швидкого пересування і надреакцій. Фільм розповість про спроби Флеша змінити своє минуле і його блукання альтернативними всесвітами.

Чорна пантера 2: Ваканда назавжди - 11 листопада (супергерої, пригоди)

Ще один супергеройський фільм осені буде присвячений Чорній пантері, якою в цьому фільмі стала сестра Т'чалли Шурі. Фільм присвячений пам'яті актора Чедвіку Боузману, який повинен був виконати головну роль, але несподівано помер від раку в 2020 році. Заміну акторові шукати не стали, а початковий сценарій був повністю переписаний. Нас чекає захоплююче і багаторівневе кіно, яке приємно відрізняється від інших творів супергеройського жанру.

Аватар 2: Шлях води - 16 січня (екшен, бойовик, наукова фантастика)

Продовження легендарного фільму Джеймса Кемерона переносилося багато разів, але нарешті вийде аж наприкінці 2022 року. Свого часу перший "Аватар" вразив глядачів приголомшливою графікою і красивими тропічними пейзажами, а також цікавою історією солдата, який перейшов на бік прибульців і разом з ними став захищати їх планету від людей.

У фільмі 2022 покажуть недалеке майбутнє, де у головних героїв вже з'явилося троє дітей. Події "Аватара 2" в основному будуть відбуватися в океані, а підводний світ безсумнівно буде дуже видовищним.

Вас також можуть зацікавити новини: