скумбрія маринована по-домашньому

Скумбрію люблять багато людей, але ціни на мариновану рибу в магазинах часто "кусаються", тим паче що знайти дійсно смачний продукт - проблема. Дізнайтеся, як готується маринована скумбрія по-домашньому, і переконайтеся, що всі запропоновані нами рецепти дійсно прості та дуже вдалі.

Маринована скумбрія з цибулею

За цим рецептом рибу готували багато господинь, особливо ті, які перепробували тисячу варіантів і визначили, що цей - найкращий. На смак така скумбрія, маринована в домашніх умовах, ніжна і соковита.

Інгредієнти:

Відео дня
  • дві заморожені скумбрії;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • двісті п'ятдесят мілілітрів води;
  • шість бутонів гвоздики;
  • десять горошинок чорного перцю;
  • щіпка меленого чорного перцю;
  • п'ять зерен коріандру;
  • дві чайні ложки солі;
  • половина чайної ложки цукру;
  • дві столові ложки соняшникової олії;
  • дві з половиною ложки яблучного оцту 9%;
  • два лаврові листки.

Скумбрію можна брати і свіжу, і заморожену, якщо ви віддаєте перевагу останньому варіанту, то рибу необхідно розморозити. Потім прибрати голову, випатрати, ретельно промити і нарізати шматочками. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати кільцями або півкільцями.

Приготувати маринад - закип'ятити воду, додати туди цукор, сіль, усі зазначені спеції та олію. Кип'ятити, помішуючи, одну хвилину, потім влити оцет, знову перемішати і прибрати з вогню. Повністю остудити.

Викласти рибу в отриманий маринад, додати цибулю, розмішати. Накрити ємність кришкою і прибрати скумбрію в холодильник на добу. Коли риба буде готова, її можна подати до столу.

Маринована скумбрія шматочками з гірчицею

Ще один шикарний варіант маринаду - з використанням гірчиці в насінні. Незважаючи на те, що скумбрія сама по собі жирна, всі інгредієнти тільки покращують смак і не "обтяжують" страву.

Інгредієнти:

  • одна свіжоморожена скумбрія;
  • дві ріпчасті цибулі;
  • десять горошин чорного перцю;
  • три горошини запашного перцю;
  • два лаврові листки;
  • дві столові ложки соку лимона;
  • половина чайної ложки насіння гірчиці;
  • половина чайної ложки меленого коріандру;
  • п'ять столових ложок соняшникової олії;
  • дві з половиною чайних ложок солі;
  • одна чайна ложка цукру.

Скумбрія, маринована в розсолі, готується дуже просто - спершу потрібно прибрати голову риби, дістати тельбухи і промити тушку під проточною водою. Потім нарізати її порційними шматочками і викласти в ємність. Після цього приступити до приготування маринаду. В окремій мисці з'єднати сіль, цукор, два види перців, коріандр, гірчицю, лавровий лист.

Заправити спеції теплою соняшниковою олією, злегка підігрітою на плиті або в мікрохвильовці, додати лимонний сік. Залити маринадом шматочки скумбрії, перемішати. Очистити ріпчасту цибулю, нарізати півкільцями, пом'яти рукою, щоб овоч став м'якшим і пустив сік. Викласти в скляну банку рибу, чергуючи з цибулею, залити все розсолом. Закрити кришкою і прибрати в холодильник на добу.

Скумбрія маринована швидкого приготування за 3 години

Якщо у вас немає часу або бажання чекати добу, а то й три доби, поки риба промаринується, можна використати швидкий метод - уже за три години скумбрія буде готова.

Інгредієнти:

  • дві свіжоморожені скумбрії;
  • три столові ложки солі;
  • півлітра чистої води;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • дві столові ложки яблучного оцту 9%.

Насамперед потрібно приготувати розсіл - узяти банку або півлітровий кухоль і наповнити її чистою, головне - не кип'яченою, а звичайною питною, водою. Розмішати в ній сіль і перевірити розчин на міцність. Для цього взяти сире куряче яйце й опустити в рідину - якщо курячий продукт сплив щонайменше на 5 см кінцем догори, розсіл готовий, якщо ні - потрібно долити води, доки не отримаєте потрібний результат.

Наступний крок - підготовка риби. Свіжоморожену скумбрію злегка розморозити, але не до кінця - так вам буде легше її чистити і нарізати. Прибрати голову, дістати тельбухи і чорну плівку, вимити під струменем води і обсушити паперовими рушниками. Нарізати шматочками, скласти в миску, залити сольовим розчином і залишити в кімнаті рівно на дві години. Після цього злити воду, очищену і нарізану кільцями цибулю викласти на дно будь-якої глибокої ємності, зверху розмістити рибу.

Додати оцет і олію, за бажанням можна зменшити кількість оцту, якщо не любите занадто кислий присмак. Чергувати цибулю, рибу та олію, поки не закінчаться продукти. Закрити ємність кришкою і прибрати в холодильник на годину. Після закінчення цього часу смачна маринована скумбрія буде готова до подачі.

Вас також можуть зацікавити новини: