Олександр Ткаченко прокоментував скандал з дитячим Євробаченням / фото: Осман Карімов, LB.ua

Міністерство культури не може впливати на рішення Національної суспільної телерадіокомпанії, бо вона незалежна інституція. 

Про це сказав очільник міністерства Олександр Ткаченко, коментуючи рішення “Суспільного” відсторонити від участі  у дитячому "Євробаченні-2020" 12-річного Максима Ткачука, пише ТСН

"НСТУ самі за своїм статутом вирішують, яким чином вчиняти. Щодо конкретного випадку, то на місці Аласаії я б вчинив трошки інакше. Діти не повинні відповідати за всі вчинки. Але впливати на це рішення ми не можемо", - каже голова Мінкульту.

Ткаченко наголосив, що такі ситуації треба вирішувати шляхом діалогу.

"Я говорив із Зурабом. Він висловив свою точку зору. Я його почув. Діалог на цьому закінчився",  - сказав міністр. 

Скандал з Максимом Ткачуком

Національна суспільна телерадіокомпанія відмовила 12-річному волинському школяру Максиму Ткачуку в реєстрації на нацвідбір у дитячому "Євробаченні-2020". Голова правління "Суспільного" Зураб Аласанія написав на своїй сторінці у соцмережі, що хлопчик взяв участь у конкурсі Stars of the Albion в Лондоні, де переміг із піснею "Смуглянка". Захід був співорганізований конторою "Русский дом/Представительство Россотрудничества в Лондоне". Ця організація є органом виконавчої влади РФ, повідомив Аласанія.