Мультсеріал 'Україна. Нескорені міста. Правдива історія' доступний жестовою мовою Київстар ТБ

Віднедавна другий сезон мультсеріалу "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" ставдоступним до перегляду жестовою мовою на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ, а також в YouTube. Переклад підготовлено спільно з громадською організацією "Безбар'єрність". Відтепер глядачі можуть ознайомитися одразу з обома сезонами патріотичного дитячого мультсеріалу — "Україна. Нескорені міста" та "Україна. Нескорені міста. Правдива історія".

Анімаційні проєкти розповідають про українські міста, які постраждали під час війни рф в Україні. Зокрема, у 5-хвилинних епізодах йдеться про історичні пам'ятки в контексті сучасної реальності, що створює паралель між минулим і сьогоденням. У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритись у захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині, в легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, показано реалії заподіяної шкоди українським містам і культурним пам’яткам.

""Україна. Нескорені міста" — проєкт, що вкрай потрібний у сучасних реаліях, він розповідає про героїзм українських міст у цій війні, культурне надбання та традиції. Так, аби цей мультсеріал змогли подивитися усі дітки — він заговорив жестовою мовою. Безбар'єрний доступ до контенту для різних глядачів, один із пріоритетів 1+1 media як учасника спільноти "Бізнес без бар'єрів", об'єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар'єрів"", — прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

Відео дня

Зазначимо, що мультсеріал створений у форматі 2D за допомогою техніки комп'ютерної перекладки у програмі Toon Boom harmony. За словами творців проєкту, використання 2D-анімації дозволило зробити розмову про складні речі менш болісною та навіть терапевтичною, що є важливим моментом при створенні контенту для дитячої аудиторії.

Проєкт "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків, вчителів і всіх, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну спадщину та пам'ятати історію України.

"Повномасштабне вторгнення триває вже третій рік, а кожен українець продовжує щоденно навчатися виживати в нових умовах та адаптовуватися. Разом з тим, особливої уваги потребують діти. Саме тому ми разом з 1+1 media та телеканалом ПЛЮСПЛЮС обʼєднали зусилля, аби створити безбар'єрів умови для перегляду проєкту різними дітьми, зокрема й з порушеннями слуху", — прокоментували у ГО "Безбарʼєрність".

Цей проєкт підготовлено в рамках "Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації", що впроваджується 1+1 media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми й не обов’язковою відображає позицію ЄС.

 Так, мультсеріали "Україна. Нескорені міста" та "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" доступні до перегляду наYouTube-каналі телеканалу ПЛЮСПЛЮС. Окрім цього, для зручності перегляду використовуйте платформу Київстар ТБ.

Вас також можуть зацікавити новини: