Warner Bros. анонсував продовження фільму "Матриця" / скріншот з фільму

Американська кінокомпанія Warner Brosers працює над новим фільмому франшизі "Матриця", остання частина якої вийшла у 2021-му році. Незабаром світ побачить вже 5 епізод легендарного фільму.

За даними Variety, це буде перша частина без Лани та Ліллі Вачовскі в ролі режисерів. Студія оголосила, що їх замінить американський сценарист "Марсіанина" Дрю Годдард. Окрім режисури, він також напише сценарій до "Матриці" та продюсуватиме фільм спільно з Сарою Есберг. Натомість Лана Вачовскі виконуватиме роль виконавчого продюсера фільму.

Наразі не відомо, хто саме з акторів зніметься в новому епізоді. Як відомо, Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс грали ролі Нео і Триніті у попередніх частинах. У 4 фільмі до них приєдналися Яг'я Абдул-Матін II, Джонатан Грофф, Ніл Патрік Гарріс і Пріянка Чопра.

Кінокомпанія не розголошує деталі сюжету. Проте президент Warner Brosers Джессі Ерман поділився, що довгоочікуваний 5 епізод покаже світ фентезі і наслідуватиме попередні частини, які принесли успіх фільму:

Дрю прийшов до Warner Bros. з новою ідеєю, яка, на нашу думку, стане неймовірним способом продовжити світ "Матриці", вшанувавши те, що Лана та Ліллі розпочали понад 25 років тому, та запропонувавши унікальний погляд, заснований на його власній любові до серіалу та персонажів. Вся команда Warner Bros. Discovery рада, що Дрю зніматиме новий фільм "Матриці", додаючи своє бачення до кінематографічного канону, який Вачовскі створювали чверть століття тут, на студії.

Що відомо про Дрю Годдарда

Дрю Годдард був номінований на премію "Оскар" у 2016 році за сценарій до фільму "Марсіанин". На додаток, у творчому доробку режисера також сценарії до фільмів "Кловерфілд", "Світова війна Z", "Хатина в лісі" і "Погані часи в "Ель Роялі".

Новий режисер "Матриці" Дрю Годдард / Фото ua.depositphotos.com

"Не буде перебільшенням сказати, що фільми "Матриці" змінили і кінематограф, і моє життя. Вишуканий артистизм Лани та Ліллі надихає мене щодня, і я безмежно вдячний за можливість розповідати історії в їхньому світі", – заявив Годдард.

Культовий фільм "Матриця"

"Матриця" існує на просторах кіноіндустрії вже 25 років і з першого епізоду, який вийшов ще у 1999 році захопила своїх глядачів у світ фентезі. Проєкт вважається одним із найвпливовіших науково-фантастичних фільмів усіх часів. Захват, який викликала перша частина, поклав початок успішним наступним епізодам.

"Матриця: Революція" (2003) 

"Матриця: Перезавантаження" (2003)

"Матриця: Воскресіння" (2021)

Однак останній 4 фільм став розчаруванням для кіносвіту. Його режисурою самостійно займалася Лана Вачовскі. Після тривалої перерви усі фани кіно розраховували на справжній бум від Warner Bros., проте цього не сталося.

Кінокритики пов'язують провал "Матриці: Воскресіння" через доступність фільму на HBO Max без додаткової плати. Тоді епізод зібрав лише 159 млн доларів, які не відбили закладений бюджет у розмірі 190 млн доларів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ розсекретили гонорар Кіану Рівза за зйомки у 4 часині "Матриці".

Вас також можуть зацікавити новини: