Як пройде "Оскар 2021" / фото REUTERS

25 квітня в США пройде вручення престижної кінопремії"Оскар". Традиційно нагороду вручають наприкінці лютого, але цього року подію перенесли через пандемію COVID-19. Змінилися також правила відбору номінантів: цього року на статуетку можуть претендувати картини, які демонструвалися онлайн. Однак вони повинні мати запланований показ у великих кінотеатрах.

Церемонія 2021 року пройде в незвичайному форматі. 

Як пройде "Оскар" цього року

Церемонія вручення нагород пройде не тільки в театрі Dolby, як зазвичай. Частину святкових заходів проведуть у залізничному вокзалі Лос-Анджелеса Union Station. Для гостей, які не зможуть прилетіти в США, підготують супутникове підключення з Лондона і Парижа.

Читайте такожЄвробачення - 2021 в Україні транслюватимуть два канали: відомості дата й часЦього року церемонія пройде в форматі фільму. Ведучими шоу стануть Бред Пітт і Зендея. Нагороди переможцям роздадуть Холлі Беррі, Хоакін Фенікс, Лора Дерн, Харрісон Форд, Рене Зеллвегер. Традиційно номінантам виділяють на промову 45 секунд, проте цього року дозволять виголосити промову або розповісти свою історію. Продюсери шоу хочуть, щоб у шоу "був свій голос".

Перед заходом також проведуть традиційну червону доріжку, але з дотриманням соціальної дистанції та маскового режиму. Також перед церемонією вручення покажуть пісенні виступи кандидатів. Під час шоу на гостях будуть захисні маски, які також виступлять декораціями на виступі.

Де і коли дивитися трансляцію

"Оскар 2021" розпочнеться 25 квітня о 18:30 за місцевим часом. Дата початку по Києву - 26 квітня о 1:30. Транслювати церемонію буде телекомпанія ABC з театру Dolby і залізничного вокзалу в Лос-Анджелесі. Трансляцію події також вестимуть українські телеканали та ЗМІ, в тому числі і УНІАН.

Вам також може бути цікаво: