Помер Джо Рубі, один із творців Скубі-Ду / фото flickr.com/orionpozo

У США у віці 87 років помер один із творців культового мультфільму "Скубі-Ду", аніматор і продюсер Джо Рубі.

Як повідомляє Variety, Рубі помер з природних причин у середу, 26 серпня, в Уест-Лейк-Віллідж в штаті Каліфорнія.

"Він ніколи не припиняв писати і творити, навіть у віці", - сказав його онук Бенджамін Рубі.

Відео дня

Джо Рубі: що про нього відомо

Джо Рубі (Джозеф Рубі) починав кар'єру мультиплікатора на студії Walt Disney Productions.

Читайте такожПомер знаменитий британський кінорежисер Алан Паркер

У 1969 році, працюючи на студію Hanna-Barbera Productions, Джо Рубі разом із письменником Кеном Спірсом і студією Hanna-Barbera створив культовий мультсеріал "Скубі-ду, де ти!". Також вони випустили такі мультфільми, як "Чудо-пес Динаміт", "Ябберджау".

Пізніше Рубі і Спірс створили свою продакшн-компанію Ruby-Spears. Серед мультсеріалів, випущених їх компанією, були "Містер Т", "Елвін і бурундуки", "Супермен" та інші.

Мультсеріал Скубі-Ду

"Скубі-ду, де ти!"- мультсеріал, створений для компанії Hanna-Barbera в 1969 році, який згодом став дуже популярним і отримав багато спін-оффів.

У мультсеріалі розповідається про чотирьох підлітків - Фреда Джонса, Дафну Блейк, Велму Дінклі, Норвілла "Шеггі" Роджерса, а також собаку, що вміє розмовляти, на ім'я Скубі. Вони розслідували загадки за участю нібито надприродних істот.

фото ua.depositphotos.com

Після успіху оригінального мультсеріалу, Hanna-Barbera, а пізніше і Warner Bros. Animation, створили численні продовження і спін-оффи, в тому числі спеціальні телевізійні мультфільми і телефільми, повнометражні фільми, і три театральні постановки. Деякі версії Скубі-Ду представляють різні варіації на тему надприродного шоу, і містять нових персонажів, доповнюючи або замінюючи їх на невеликий час: кузена Скубі Скубі-Дам і його племінника Скреппі-Ду.

Вас також можуть зацікавити новини