Тім Берглінг, який виступав під ім'ям Avicii, помер в Омані в 2018 році / фото REUTERS

Спортивна та концертна арена Ericsson Globe в Стокгольмі з сьогоднішнього дня перейменована в Avicii Arena на честь електронного музиканта Тіма Берглінга, відомого як DJ Avicii, який вчинив самогубство в 2018 році.

Арена місткістю 16 тис. осіб була відкрита в 1989 році, в рік народження Берглінга. Її будували до Чемпіонату світу з хокею. Згодом арена почала приймати музичних зірок першої величини. На ній виступали Емінем, Шер, Леді Гага, Джастін Тімберлейк, Дженніфер Лопес і Бейонсе, передає Бі-бі-сі.

Перший концерт на арені, яку неформально називають "Глобен", був для Avicii проривним.

Відео дня

"Концерт на "Глобен" для нього був великим досягненням", - зазначив батько діджея.

Генеральний директор компанії-оператора арени Stockholm Live, Андреас Санд, сказав, що майданчик перейменовують на честь діджея, щоб нагадати про проблеми психічного здоров'я, коли світ, здається, пройшов найвищу точку ковідної кризи. "На жаль, саме зараз і потрібні такі ініціативи", - сказав Санд.

Читайте такожУ Швеції відкриють музей в пам'ять про всесвітньо відомого діджея AviciiПри цьому він зазначив, що сьогодні дуже багато хто зіткнувся з психологічними проблемами через карантин, а індустрію живих концертів він просто знищив.

Хто такий Avicii

Шведський діджей і музичний продюсер Тім Берглінг, який виступав під ім'ям Avicii, помер в Омані в 2018 році. Музиканта знайшли мертвим в оманському місті Маскат 20 квітня. Пізніше підтвердилося, що музикант вчинив самогубство.

Авічі - один з найуспішніших діджеїв в історії електронної музики. Він одним з перших став поодинці збирати шоу на величезних аренах, неодноразово ставав хедлайнером найбільших музичних фестивалів, а його кліпи мають мільярди переглядів на YouTube.

Першим сольним хітом Avicii 2011 року стала композиція Levels, заснована на семплі з пісні Something's Got A Hold On Me американської співачки Етти Джеймс і синтезаторному лупі, який придумав сам Берглінг. Цю пісню часто називають однією з найвидатніших в історії електронної музики.

У 2016 році Берглінг відійшов від гастролей, зіткнувшись з психологічними проблемами. Крім того він страждав від гострого панкреатиту, багато в чому через надмірне вживання алкоголю.

Вас також можуть зацікавити новини