Серіал "Перші дні" викликав бурхливі обговорення/скріншот

На американській стримінговій платформі Netflix 1 листопада вперше в історії вийшов український серіал "Перші дні" про початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Українці чекали своєрідного вибуху від цього проекту, в якому показали шість нібито реальних історій, які пережили люди після 24 лютого. Але перші відгуки глядачів говорили про розчарування, адже за їхніми словами, серіал багато в чому неправдивий.

Такі коментарі можна побачити у соцмережі Х (нова назва Twitter). Зокрема, українська волонтерка під ніком "лучанка"  висловила своє обурення від побаченого. Її підтримали й інші користувачі мережі.

"Згоріли з перших секунд того серіалу "Перші дні". Це жах... Це просто пі*да. Вони показують Ірпінь, перші дні вторгнення, з мобільним зв’язком, вільною і цілою дорогою в Київ. З одним вибухом в день, який виніс просто вікна в будинку. В них за цілу ніч жодного бл*ть вибуху не було. А зранку всі спокійно сидять в будинку пʼють каву. Хто пустив це на Нетфлікс?" – висловилася "лучанка".

Українці шоковані через новий серіал/ скриншот twitter.com/osmolyarchuk

Вона пригадала жахіття перших днів війни в столиці, коли панували паніка та страх, машини були переповнені людьми, які тікали від окупантів. За словами волонтерки, у серіалі показали іншу картинку, яка має більш позитивний характер.

Українці рознесли в пух і прах новий серіал про війну 'Перші дні': що з ним не так

"Перші дні вторгнення, в країні повний пи*дець. В Києві вибухи, постріли. Вони показують у всій красі хвилин 10 тіпа, що зламав ногу на електричному самокаті, і сто разів нагадують, що чоловіків не випускають з країни", – обурюється глядачка.

Звернула увагу глядачка і на епізод, коли одному з персонажів вдалося без проблем "виплисти з окупації". Коментатори, які пережили події в Бучі та Ірпені, пишуть, що це сором і неправдива подача фактів. Вони не розуміють, чому автори вирішили "викривити" картинку реальності.

Що пишуть користувачі мережі

  • "Згадала той випадок, коли люди на човнах тікали через Дніпро і їх просто розстріляли. В одному із човнів була бабуся з онуком, її тіло знайшли швидко, а хлопчика довго шукали, сподівались, що врятувався, але ж ні. Стільки було жахливих трагедій на Київщині"
  • "Це просто висміювання. Знущання з людей, мало того що це за наші податки, так ще таке лайно, яке працює проти нас у Європі. Ми і так інформаційно програємо РФ. А так ще й допомагаємо їм"
  • "Яка нісенітниця. Як це можна було кинути в реліз? Сором, просто сором"
  • "Тупо геніальна пропаганда знецінення того жаху і відбілювання р*сні-нелюдів"
Українці рознесли в пух і прах новий серіал про війну 'Перші дні': що з ним не так

Волонтерка уточнила: "Мені так боляче і соромно, що це зняли і будуть показувати по Європі. Мені соромно перед усіма, хто, правда, пережив окупацію, в кого загинули близькі, хто був під обстрілами. Це тупо плювок в них. Це жах. Яке російське ІПСО, якщо наші режисери постаралися краще".

Нагадаємо, що навколо військової драми "Юрик" розгорівся скандал, маріупольці звинуватили продюсерів у брехні. Фільм обурив жителів Маріуполя, які бачили усі страхіття, що відбувалися в місті. Крім цього, продюсерка драми Тетяна Куц звинуватила мешканців міста у тому, що вони нібито самі "голосували за РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: