Режисер Павло Остріков / Фото: Українська Кіноакадемія / Facebook

На онлайн-церемонії Четвертої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» оголошено імена переможців у номінаціях «Найкращий фільм» та «Премія глядацьких симпатій».

Найкращою стрічкою року став фільм «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, а найбільше голосів у глядацькому онлайн-голосуванні отримала стрічка «Крути 1918» режисера Олексія Шапарєва, повідомляє прес-служба Української кіноакадемії.

Переможцем у номінації «Найкраща режисерська робота» визнано Нарімана Алієва за свій дебютний повний метр «Додому».

Відео дня

Ім’я переможця в номінації «Відкриття року» було оголошене за тиждень до церемонії - ним став режисер Антоніо Лукіч.

Читайте такожКінопремія BAFTA: тріумф фільму "1917" та приз за кращу роль Хоакіна Фенікса

Премію за внесок у розвиток українського кінематографа отримала видатна українська акторка театру та кіно Ада Роговцева.

«Золоту Дзиґу» за «Найкращий короткометражний анімаційний фільм» отримала робота «Кохання» режисера Микити Лиськова,

«Найкращим короткометражним ігровим фільмом» стала стрічка «У нашій синагозі» режисера Івана Орленка.

А в номінації «Найкращий документальний фільм» переміг «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» режисерки Надії Парфан.

«Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Четвертої Національної кінопремії», - додала прес-служба.

Довідка УНІАН. Українська кіноакадемія - об'єднання експертів і професіоналів у галузі кіно та кіновиробництва. Створене у 2016 році з метою всебічної підтримки та розвитку національного кінематографа. З 2017 року Українська кіноакадемія проводить вручення Національної кінопремії.