Андрій Халпахчі / фото УНІАН (Віктор Ковальчук)

Художній керівник столичного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі в рамках проекту "Робимо українське", який підготувала група "Метінвест" до свого 15-річчя, розповів про зіркових гостей знаменитого кінофестивалю і пов'язані з ними історії.

Так, за його словами, коли "Молодість" відвідав легендарний французький актор П'єр Рішар, на зустріч з ним вишикувалася величезна черга.

"Відправили тоді факсом (ще імейлів не було) запрошення кільком зіркам. І тут, раптом, отримуємо: "Я дуже зацікавлений приїхати, П'єр Рішар". Коли він приїхав, в кінотеатрі "Україна" демонстрували фільм з його участю. Народ стояв до пасажу, до Хрещатика. Люди приходили і приходили. Він пройшовся по Андріївському узвозу, люди надарували йому багато всього, і він мішок якихось подарунків приніс", - розповів Халпахчі.

Відео дня

Крім П'єра Рішара столичний фестиваль відвідали також такі зірки світової величини, як Софі Лорен, Катрін Деньов, Роман Поланський, Софі Марсо, Єжи Гофман і багато інших.

За словами Халпахчі, запрошувати їх було не так складно завдяки особливій атмосфері, яка панувала на фестивалі та робила йому рекламу в усьому світі. Наприклад, одного разу через брак готелів організатори "Молодості" орендували для гостей пароплав.

"Я підходжу до німецького режисера, і він мені відразу каже: "Це там, де живуть на кораблі?", - додав Халпахчі.

Цього року найбільший в Україні і один з найбільших у Східній Європі кінофестиваль "Молодість" проходить у Києві з 29 травня по 6 червня, і головними його локаціями обрані столичні кінотеатри "Жовтень", "Оскар" і "Кіно 42".

Подивитися повністю випуск "Робимо українське", присвячений Київському міжнародному кінофестивалю "Молодість", можна на сторінці проекту.

Також в рамках проекту "Робимо українське" будуть показані історії інших українців, які створюють щось особливе для України, що робить її відомою у всьому світі.