Котячий наповнювач, як розпушувач грунту, здивує вас результатом / фото depositphotos.com

Наповнювач для котячих туалетів може стати справжньою знахідкою для дачників. Існує безліч способів використовувати його як на городі, так і для кімнатних рослин. Котячий наповнювач для грунту стане незамінним, якщо розібратися з його властивостями.

УНІАН розбирався, чи можна використовувати котячий наповнювач для розсади.

Що входить в котячий наповнювач - це важливо знати

Зараз існує маса варіантів наповнювача для котячого лотка. Кішки - істоти вибагливі, і люблять все натуральне. Будь-яка хімія, яка може бути неприємною для них, не застосовується для догляду за пухнастиками. У зв'язку з цим наповнювач використовується натуральний.

Відео дня

Наприклад, його можуть робити з тирси, макухи кукурудзи, глини, цеоліту та іншого. При цьому виробники наповнювача часто додають компоненти, які допомагають боротися з запахами та не дають розмножуватися різним мікроорганізмам. З цією метою використовують соду, вугілля, іони срібла та інше.

Куди можна використовувати котячий наповнювач - ви не здогадувалися

Виявилося, що наповнювач має дуже широкий функціонал для використання на городі, в саду та для домашніх рослин. Для цієї мети підійде лише натуральний наповнювач та той, який ще не використовували. Зокрема, мова йде про наповнювач, виготовленний з деревної тирси - саме його високо цінують любителі всього органічного.

Для чого використовують деревний наповнювач:

  1. котячий наповнювач, як мульча, може привести до зниження рівня азоту в грунті, тому що часто його роблять з хвойних дерев. У зв'язку з цим його рекомендується використовувати для мульчування міжряддя.
  2. котячий наповнювач замість дренажу часто використовується для кімнатних рослин або дерев. Для цього підійде не тільки деревний, але й цеолітовий наповнювач, який відмінно проводить вологу та добре впливає на рослини.
  3. котячий туалет в компост також використовується. Для цих цілей тирсу рекомендується спочатку потримати в пластиковому мішку не менше трьох місяців, при цьому обробляючи їх раз в 14 днів розчином сечовини.

Також такий наповнювач для котячого лотка відмінно підходить для розсади, навіть не потрібно використовувати грунт.

Який котячий наповнювач підходить для рослин - важливо не помилитися

Як ми вже з'ясували, крім деревного, підходить й цеолітовий наповнювач. Цеоліт - екологічно чистий продукт тривалої дії, тому його люблять використовувати, як наповнювач для лотків домашніх тварин як в будинку, так й на вулиці.

До речі, цеолітовий наповнювач для квітів стане ідеальним середовищем. Зокрема, його люблять фіалки, гібіскуси, драцени, фікуси, пальми, цитруси, гранати, диффенбахії, монстери, спатифіллуми, орхідеї та інші.

Раніше УНІАН писав, який найкращий наповнювач для котячого туалету.

Вас також можуть зацікавити новини: