Досвідчені дачники знають, як вирощувати редиску солодкої \ \ фото ua.depositphotos.com

Редис - один з найпопулярніших ранніх овочів. Особливо приємно ним смакувати, якщо він вирощений на власній ділянці. УНІАН розкриє секрет, як виростити редиску, щоб не була гіркою і виявилася по-справжньому смачною.

Раніше УНІАН писав, як правильно посадити і виростити редиску.

Чому редиска росте гірка - відповіді досвідчених городників

Редиска - рослина дуже невибаглива, проте велика її проблема в тому, що вона може мати гіркий смак. Це буває через неправильний догляд за нею. Перша помилка - недостатній полив. Коли вологи в грунті мало, в коренеплоді відразу ж починає виділятися гірчичне масло від якого той і стає гірким.

Відео дня

Друга причина чому редиска пече - пізнє її прибирання. Якщо коренеплоди перезріли, вони будуть пекти. Тому не потрібно відкладати збір в надії, що редис ще підросте.  

Також грає роль чистота грядки. Якщо біля редиски росте багато бур'янів, то вони забирають у коренеплоду багато корисних речовин.

Що робити, якщо редиска гірчить - правила вирощування

Досвідчені городники радять починати з сорту. Краще взяти "Кармен" або "Меркадо".

Після посадки потрібно регулярно поливати редиску. Двічі на тиждень буде достатньо, проте якщо погода дощова, то можна рідше.

Варто врахувати, що редису потрібен пухкий грунт. Тому після поливу потрібно розпушити землю.

Також городники радять дотримуватися відстані при посіві семена. Так редиска буде не тільки не гіркою, а й великої. Це відноситься і до бур'янів. Потрібно стежити, щоб грядки з редискою були чистими.

Вас також можуть зацікавити новини: