Як виростити гортензію - поради садівників / фото pixabay.com

Яскраві різнокольорові гортензії - дуже красиві квіти для будь-якого саду. Вони не дуже вибагливі і легко вирощуються в українському кліматі. Ці рослини вирізняються великою різноманітністю форм і розмірів, тому підібрати вдалий сорт можна для будь-якої клумби. Вирощувати їх можна як у відкритому грунті, так і в горщиках.

Підібрати сприятливий день для роботи на клумбі допоможе місячний посівний календар на жовтень 2023. А про те, як садити гортензію, розповіли досвідчені садівники для видання Mirror. Вони розкрили секрет тривалого цвітіння кущів гортензії.

Коли садити гортензію в Україні

Коли краще садити гортензію - навесні або восени - залежить від вашого місця проживання. Якщо ви живете в північних регіонах України, то посадити квітку експерти рекомендують в першу половину осені. Так що приступайте до посадки прямо зараз. А якщо не встигнете, то краще почекати до весни, інакше насіння може не прижитися до холодів.

Відео дня

Якщо ж ви живете в центральних або південних областях, то гортензії можна садити до тих пір, поки грунт не почав промерзати.

Найбільш морозостійкими вважаються деревовидні і волотисті гортензії. Вони добре перезимують в землі. Великолисті гортензії найуразливіші до холоду, тому їх краще висадити навесні.

Як посадити гортензію

Посадка гортензії восени починається з підбору грунту. Гортензії полюбляють вологий, глинистий грунт. Також залежно від сорту вони надають перевагу кислішому (на якому з'являються сині квіти) або лужному грунту (для рожевих квітів). Якщо земля на ділянці не відповідає таким критеріям, то краще купити готовий субстрат для гортензій.

Де краще посадити гортензію

Пишне цвітіння гортензії забезпечить правильне місце для посадки. Щоб квіти були великими і яскравими, виберіть таке місце на ділянці, щоб вранці воно освітлювалося сонцем, а до вечора потрапляло в тінь.

Як вкрити гортензію на зиму

Волотисті і деревовидні гортензії мають підвищену морозостійкість. Їх наприкінці осені можна накрити шаром з хвої, тирси або листя висотою в 15 см. Навесні рослини варто обрізати до перших здорових нирок.

Великолисті, пильчасті і дуболисті гортензії рекомендується оточити каркасом і обмотати мішковиною. Роблять це в кінці листопада перед першими заморозками.

Вас також можуть зацікавити новини: