Здебільшого сади прикрашають різними квітами, забуваючи про те, що існують гарні рослини / фото ua.depositphotos.com

Зазвичай для гарного вигляду саду люди використовують квіти, проте багато листопадних рослин можуть перевершити рослини з кольоровим цвітінням. Джессіка Даміано, яка пише регулярні колонки про садівництво, розповіла для The Independent про рослини, які стануть прикрасою для вашого саду. 

Відомо, що листяні рослини не в'януть, а також не вкриваються воском та не мають обмеженого періоду цвітіння. Також багато з них можуть прикрасити місця у тіні, де не достатньо сонячного світла для квітів. Крім того, за ними потрібно не так багато доглядати, адже їх не потрібно обрізати або видаляти їм мертві гілки, аби вони продовжували цвісти та мати найкращий вигляд. 

"Листяні рослини можуть додати глибини, текстури і контрасту клумбам і контейнерам, слугуючи фокусом або фоном для інших рослин. Існує багато видів, різновидів та культиварів на вибір. Всі ці багаторічні рослини можна використовувати як однорічні за межами їхніх зон витривалості, за винятком декоративних трав, висаджувати які на один сезон, швидше за все, буде непрактично і занадто дорого", - зазначила вона. 

Відео дня

Експерт порадила звернути увагу на таку рослину, як гейхера, вона також відома як коралові дзвіночки, яка має вигляд серцеподібного або округлого листя. Гейхера може бути різних кольорів: від зеленого до бордового, червоного та фіолетового. 

Рослина гейхера може вдало поєднатися з іншими квітами у саду / фото ua.depositphotos.com

Також свій сад можна прикрасити буглосом сибірським. Це красива листяна рослина, яка добре підходить для ґрунтопокривних рослин. 

"Серед варіантів - "Джек Фрост", сорт, який може похвалитися сріблястим листям, що приємно контрастує з навколишньою зеленню, і "Бубновий валет", який має гігантське, перекриваюче серцеподібне листя з темно-зеленими прожилками", - додала Даміано.

Крім того, якщо висадити полин, то він додасть сріблястий відтінок клумбам, завдяки чому рослини можуть "світитися" під місячним світлом. Також ця рослина є стійкою до виїдання оленями та кролями. 

Також експерт радить використати для прикрашення свого саду таку рослину як "ангельські крила". Вони відомі своїм візерунчастим листям у формі наконечника стріли та можуть виростати до двох футів заввишки. 

"Кожна рослина випускає вгору окремі листки рожевого, червоного, білого і/або зеленого кольору, їх жилки і, часто, кольорові краї освітлюють частково затінені місця", - пояснила фахівець.

Рослина, відома як "крила ангела", можуть прикрасити ваш сад не гірше квітів / фото ua.depositphotos.com

Своєю чергою рожева трава Мулі, яка походить зі східної частини Північної Америки, восени приваблює своїми рожевими повітряними суцвіттями, які фактично є квітами. 

Рожева трава має дивовижний та навіть фантастичний вигляд, який зачаровує своєю красою / фото ua.depositphotos.com

Також можна додати тропічного колориту клумбам за допомогою рослини "Чорна магія" (Colocasia). До середини сезону вона швидко виростає до 3-5 футів у висоту. Вона має майже чорний, насичено-фіолетовий колір. Садівники можуть викопувати та зберігати її бульби восени, аби потім знову висадити наступної весни. 

Інші поради у сфері садівництва

Відомо, що у світі садівництва існує велика кількість різних видів добрива. Фахівці розповіли, коли і як краще вносити суперфосфат

Відомо, що суперфосфат - це добриво, яке містить фосфор та інші поживні елементи, що сприяють росту рослин і підвищенню врожайності. Здебільшого воно використовується в сільському господарстві для покращення родючості ґрунту.

Також стало відомо, що однією з найчастіших причин, чому не цвіте орхідея та скидає бутони - це неправильні умови росту. Це означає, що рослина не полюбляє протяги, низьку освітленість, прямі сонячні промені, сухе повітря та різку зміну температури. 

Вас також можуть зацікавити новини: