Фото ua.depositphotos.com

Людина, яка проявила підлість хоч раз, може бути небезпечною. Навіть, якщо потім вона хоче дружити та просить вибачення - це не привід продовжувати спілкування. Вона в будь-який момент може знову вам зробити боляче. 

Та як правильно поводити себе у її присутності? Читайте корисні підказки далі. 

1. Обмежуйте спілкування

Якщо є можливість, не контактуйте з такою людиною. Ніколи не йдіть першими на розмову та не звертайтеся за допомогою. Намагайте викреслити цю людину зі свого життя. 

Відео дня

2. Прораховуйте заздалегідь кроки цієї людини

Якщо все одно доводиться десь перетинатися з кривдником, то вам варто заздалегідь продумати тактику реагування на його подальші дії. Так ви зможете вберегти себе від страждань та негативних емоцій. Будьте обережні, аби знову не потрапити у пастку. 

3. Контролюйте ситуацію

Під час спілкування постійно відповідайте собі на питання: Для чого я тут?, Яка мета мого спілкування зараз із ним/нею? Я зараз займаю оптимальну позицію щодо самозахисту? Тільки так ви контролюєте ситуацію та тримаєте оборону. 

4. Приховуйте свої емоції

Намагайтеся бути відстороненим від цієї людини. В жодному разі нічого не розповідайте про своє особисте життя, про свої почуття, емоції та плани. 

5. Дзеркальте поведінку цієї людини

У ситуаціях, коли ви не дуже розумієте, як себе поводити з кривдником, наприклад, коли він зображує щиру дружбу, просто дзеркальте його поведінку. Рано чи пізно йому це набридне і ви зрозумієте, що він хоче від вас далі. 

6. Зрозумійте, що як раніше вже не буде

Не варто вірити в те, що зрада чи підстава легко забувається та що людина зміниться. Не намагайтеся себе переконати в тому, що все буде, як раніше. Краще сконцентруйтеся на тому, щоб убезпечити себе від можливої шкоди цього суб'єкта та впевнено крокуйте у щасливе майбутнє. 

Вас також можуть зацікавити новини: