Молода дівчина та чоловік вчаділи у гаражі на Вінниччині

У місті Хмільник Вінницької області в гаражі знайшли мертвими молодого чоловіка та дівчину.

Читайте такожУ Вінницькій області через загоряння обігрівача загинули двоє малолітніх дівчаток (відео)

За попередніми даними поліції, вони грілися за допомогою пічки автомобіля та вчаділи, йдеться в сюжеті ТСН. Тіла 31-річного чоловіка і 18-річної дівчини знайшли в зачиненій машині. "Там горіло світло, сміялися там. Думала, піду подивлюся, що вони роблять, там ці діти, але потім думаю: нащо воно мені", - розповідає мешканка Хмільника Анна, хата котрої поряд із гаражем. Зі слів жінки, того вечора у ньому зібралась гучна компанія, люди щось святкували. Що саме – не знає матір загиблої Катерини, яка дзвонила доньці перед трагедією. "Поговорили з нею, вона сказала: все добре", - каже Наталя Олексієнко. 

Її донька часто зустрічалась із друзями в цьому гаражі, того дня теж попередила, що буде там. "Вони спілкувалися часто, каву пили, збиралися тут в гаражі, компанія в них булла", - каже мама загиблої. Слідчі майже не сумніваються, що чоловік із дівчиною вчаділи: завели машину, аби зігрітися, й стався витік. "Ознак насильницької смерті не виявлено. Поліція розглядає низку версій, але основною є смерть від удушення угарним газом", - каже начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко. 

Сусіди пояснюють, що машина працювала на газу та солярці, а пасажири, вочевидь, ввімкнули двигун і заснули. Помітити чадний газ у них шансів не було, адже він не має ні запаху, ні кольору, а в закритому приміщенні діє миттєво. Лікарі кажуть, що для смертельного ураження достатньо навіть мізерної концентрації. "Коли людина вражена, в неї вражений мозок, вона сама не може зрозуміти, чому це сталось, і вона не може сама собі допомогти. Людина при отруєнні чадним газом відчуває радість, ейфорію, веселість, вони не розуміли, що з ними коїться, і вони попадали, бо оцінка ця в мозку не працювала", - пояснює реаніматолог Ігор Пахно.