Ілюстрація \ REUTERS

Американський стримінговий сервіс Netflix придбав права на екранізацію роману Габріеля Гарсіа Маркеса «Сто років самотності».

Читайте такожWashington Post: Netflix транслює пропаганду Росії

Як повідомляє The New York Times, твір буде екранізовано вперше. Netflix має намір зняти по книзі серіал іспанською мовою, зйомки планується вести в основному в Колумбії, передає kommersant. Виконавчими продюсерами проекту будуть сини письменника Родріго і Гонсало Гарсіа.

Відео дня

«За останні три або чотири роки рівень, престиж і успіх серіалів і лімітованих серій дуже сильно зросли. Netflix був одним з перших, хто довів, що люди охочіше, ніж коли-небудь, дивляться серіали іноземними мовами з субтитрами»,- пояснив своє рішення продати права на книгу батька Родріго Гарсіа.

Виручка Netflix в 2018 році зросла на 35%. Сервіс активно інвестує у власний відеоконтент: у нинішньому році на ці цілі закладено $8 млрд.

За замовленням стримінгового каналу Альфонсо Куарон зняв чорно-білу драму «Рома». Фільм розповідає про події в Мехіко на початку 1970-х років, в центрі сюжету - звичайна мексиканська сім'я середнього класу. Кінострічка отримала «Золотого лева» Венеціанського кінофестивалю, приз Гільдії режисерів Америки, премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA), а також «Оскар» як кращий іноземний фільм. Альфонсо Куарон був удостоєний «Золотого глобуса» і «Оскара».