Наріман Алієв / Фото: Facebook / Nariman Alirv

Сьогодні, 18 квітня, Каннський кінофестиваль оголосив конкурсну програму Каннського кінофестивалю - «Особливий погляд», куди потрапив фільм українського режисера Нарімана Алієва і продюсера Володимира Яценка «Додому».

Про це повідомляє НВ.

За сюжетом батько (Ахтем Сєїтаблаєв) і син везуть з Києва тіло старшого сина і брата, щоб поховати його вдома, в Криму. Сучасні українські реалії лейтмотивом проходять через історії героїв фільму. У центрі сюжету - конфлікт поколінь і їх розуміння слова «будинок». Сценарій до фільму писали Наріман Алієв і режисер Марися Нікітюк.

Відео дня

Читайте такожПомерла 16-річна зірка блокбастера "Хмарний атлас"

Особливий погляд - це друга за значимістю премія Каннського кінофестивалю після основної конкурсної програми. В цьому році головою журі «Особливого погляду» є режисер Надін Лабакі (Капернаум). У минулому році в ній був представлений фільм «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці отримав "Приз за кращу режисуру».

Примітно, що до фільму «Додому» Україну на фестивалі представляли тільки фільми Сергія Лозниці, створені в ко-продукції. Це «Щастя моє» (2010), «У тумані» (2012), «Лагідна» (2017) і «Донбас» (2018). З 2001 року Сергій Лозниця разом із сім'єю живе в Німеччині.

«Додому» - це дебют Нарімана Алієва в повнометражному кіно. Сам режисер відомий за трилогією «Кримські історії»: «Повернутися на світанку» (2013), «Тебе люблю» (2014) і «Без тебе» (2015). Фільм «Без тебе» отримав позитивні відгуки на Берлінале у 2015 році.