Королева Великобританії Єлизавета II / фото REUTERS

Королева Великобританії Єлизавета II вирішила відійти від багаторічної традиції фінансувати всі весілля королівських нащадків.

Читайте такожУ королівському палаці нове весілля: британська принцеса Беатріс оголосила про заручини з італійським мільйонером (фото)

Як повідомляє видання Express, Єлизавета відмовилася фінансувати майбутнє весілля своєї останньої незаміжньої онуки Беатріс. Принцеса Беатріс та її італійський наречений Едоардо Мапеллі Моцці самі будуть організовувати пишне святкування в 2020 році.

Відео дня

Навколо союзу закоханих відразу ж розгорівся скандал, оскільки обранцем 31-річної британки став розведений італієць.

За останні два роки Кенсінгтонський палац влаштував дві масштабні урочистості з нагоди одруження принца Гаррі і Меган Маркл, а також принцеси Євгенії і Джека Бруксбенка. І якщо на весілля принцеси Йоркської було витрачено 2 мільйони фунтів стерлінгів, то герцоги Сассекські витратили 32 мільйони фунтів стерлінгів.

«Британці не особливо хотіли платити за важливий день принцеси Євгенії. Багато британців виступили проти фінансування платниками податків весілля принца Гаррі і Меган Маркл, але були змушені прийняти це, як і всі інші королівські події. Але в цьому королівському весіллі (Беатріс і Моцці – ред.) є щось інше, чому люди не раді», – заявив прес-секретар палацу британському виданню.

Платники податків, з чиїх коштів фінансуються Кенсінгтонський і Букінгемський палаци, сильно обурилися таким витратам, і близько 14 тисяч британців створили петицію проти розтрати державних коштів. Тому представник королівської сім'ї повідомив, що весілля принцеси Беатріс і італійського мільйонера Едоардо Мапеллі Моцці не буде фінансуватися з їх бюджету.