Музикант страждав від депресії більшу частину свого дорослого життя \ extra.ie

Зірка популярного в 1990-ті роки гурту East 17 Брайан Харві може залишитися без даху над головою після того, як йому переглянули розмір допомоги по безробіттю.

Читайте такожЗМІ повідомили про багатомільйонні борги покійного вокаліста The Prodigy

На своєму каналі в YouTube він розмістив відео, в якому його виганяють з центру зайнятості в Уолтамстоу на сході Лондона за лайку з персоналом, передає Бі-бі-сі.

Брайан Харві був лідером популярного бойз-бенду East 17, пісні якого входили в топ-20 кращих композицій у Великобританії, а чотири альбоми гурту побували в топ-10 британського чарту. Гурт продав близько 20 млн примірників своїх альбомів.

Зараз, однак, справи у колись легендарного вокаліста йдуть не дуже добре: на своєму каналі в YouTube, на який підписано 21,4 тис. користувачів, він опублікував відео, на якому він свариться з працівниками центру зайнятості та пояснює, що йому переглянули розмір допомоги по безробіттю, через що він змушений виживати і навіть може втратити своє житло. "Бандити і вбивці. Тепер я буду безхатьком. Вони тільки що підписали мені смертний вирок", - написав 45-річний Харві під відео.

Колишньому музиканту урізали допомогу через отримання "неправдивої інформації". Неясно, що мається на увазі, але, судячи зі слів Харві, соціальні служби вирішили, що він неправильно вказав свої доходи. "Я не можу нічого отримати після продажу 22 млн платівок і податків, які я заплатив", - кричить екс-музикант працівнику центру на відео. Іронічно, що саме поштовий код району Уолтамстоу Е17 і став назвою гурту, який приніс йому світову славу.

Його частка від музичних творів більше практично не нараховується, сказав Харві виданню Mirror. "По-моєму, останнє, що впало, це 80 фунтів стерлінгів", - говорить він.

Він пояснив перегляд своєї допомоги дзвінком "троля", який хоче створити йому проблеми. Той нібито заявив, що Харві заробляє гроші. Сам музикант стверджує, що у нього немає ніякого заробітку.

Відомо, що екс-вокаліст East 17 страждає від тривожності і депресії.

"Якщо вони зменшать мені допомогу, то мені доведеться повернутися до концертної діяльності, і тоді, якщо зі мною щось трапиться, це буде їхня вина, і це буде на їхніх плечах. Вони знають, що моє життя в небезпеці", - заявив Харві у коментарі Mirror.

У британському міністерстві праці виданню заявили, що безпека працюючих - це пріоритет для них і у відомстві завжди стежать за благополуччям вразливих працівників.

Протягом своєї кар'єри Харві неодноразово потрапляв у заголовки газет через свою ексцентричну поведінку.

Успішний період гурту East 17, в якому крім Харві виступали Тоні Мортімер, Джон Хенді і Террі Колдуелл, тривав з 1991 по 1998 роки.

Успішний період гурту East 17 тривав з 1991 по 1998 роки \ Supplied

Гурт найбільше запам'ятався завдяки хітам Stay Another Day і it's Alright.

У 1997 році Харві вигнали з гурту після того, як він у радіоінтерв'ю розповів, що водив машину під дією важких наркотиків. Цей вчинок викликав осуд навіть у Палати громад, і хоча музикант пізніше вибачився, в гурт в тому році він не повернувся. На знак протесту тоді 11 радіостанцій виключили пісні гурту з власних плейлистів.

У 1998 році гурт зробив спробу повернутися на сцену і знову взяв до складу Харві. Але подібного минулим музичним успіхам колективу домогтися не вдалося. Багато в чому це було пов'язано з тим, що незабаром після Харві  гурту покинув інший помітний учасник, Тоні Мортімер - та так і не повернувся.

У 2001 році на Харві напали в клубі, жорстоко побивши його, після чого він був змушений зробити пластичну операцію і пройти через довге і болісне відновлення.

Музикант страждав від депресії більшу частину свого дорослого життя.

У 2005 році його госпіталізовано після спроби самогубства. У тому ж році він потрапив під автомобіль при загадкових обставинах. Як розповів сам Харві, він з'їв три картоплі в мундирі з майонезом, тунцем і сиром і вийшов з машини не дивлячись, оскільки хотів полегшити шлунок.

В результаті у нього виявилися пошкоджені легені, зламані ребра і таз у семи місцях. Співак зізнався, що з тих пір ніколи не їв картоплю в мундирі.

У 2015 році він опублікував на своєму каналі в YouTube відео, де розбиває платинові диски, які він отримав за часи виступів у складі гурту East 17. "Це те, що я думаю про тебе, офігенна музична індустрія", - сказав він в ролику.

У 2018 році він розмістив відео, в якому стверджував, що не покидав свого житла протягом п'яти років. "Я був ув'язненим у власному будинку", - говорив він.

У березні цього року музикант в прямому ефірі на своїй сторінці описав свої фінансові проблеми і попросив зустрічі з тодішнім прем'єр-міністром Терезою Мей.

Пізніше в поліції повідомили, що його доставили в лікарню після погроз покінчити з собою для оцінки його психічного здоров'я.