Граф Едвард з дружиною Софі / фото REUTERS

Сьогодні, 10 березня, у королівській родині відзначають 56 день народження наймолодшого сина королеви Єлизавети ІІ. Граф Уессекський – одинадцятий претендент на престол. Він причетний до всіх офіційних урочистостей британської монаршої родини та часто з'являється на публіці поряд з дружиною Софі.

Читайте такожГерцогиня Кембриджська відвідала службу у Вестмінстерському абатстві у старому пальті (фото, відео)

Лише вчора, 9 березня, королівська сім'я здійснила довгоочікуваний вихід у повному складі. На святковій службі з нагоди Дня Співдружності граф та графиня Уессекські з'явилися разом з Її Величністю, герцогами Кембриджськими та Сессекськими, принцом Уельським та герцогинею Корнуольською, пише 24 канал

Відео дня
Граф Едвард з дружиною Софі / фото REUTERS

Вже сьогодні, 10 березня, на офіційній сторінці британської монаршої родини в Instagram з'явився зворушливий кадр, яким Букінгемський палац привітав графа Едварда з днем народження. Так, архівний знімок зроблений ще 1965 року, коли сину королеви Єлизавети ІІ виповнився лише один рік. Графа Уессекського Її Величність тримає на руках поблизу заміської резиденції Фрогмор-гаус неподалік Віндзорського замку.

"З днем народження графа Уессекського, який сьогодні святкує свій 56-й день народження", – йдеться у привітанні. 

А на офіційній сторінці в Facebook представлена світлина за 1972 рік, де королева знаходить поруч з уже старшим (тоді принцом) Едвардом.

Варто наголосити, що граф Едвард одружився з дружиною Софі 20 років тому. До шлюбу вона працювала у сфері зв'язків з громадськістю, а зараз підтримує чоловіка у королівських справах. Разом подружжя виховує двох дітей – 16-річну леді Луїзу та 12-річного Джеймса.