Меган Маркл і принц Гаррі / фото REUTERS

Меган і принц Гаррі відмовилися від своєї офіційної сторінки в Instagram.

Так, напередодні в фотоблозі герцогів Сассекських з'явилося останнє повідомлення, в якому вони звернулися до своїх підписників. Вони зазначили, що в цей непростий для світу час найважливіше – здоров'я і добробут усіх людей і пошук рішень багатьох проблем, які з'явилися в результаті пандемії коронавірусу, пише ТСН.

Читайте такожМеган Маркл і принц Гаррі звернулися до прихильників з прощальною заявою

Відео дня

"І хоча ви більше не побачите нас тут, робота триває. Спасибі цій спільноті за підтримку, натхнення і спільне прагнення зробити світ добрішим. Ми з нетерпінням чекаємо якнайшвидшого возз'єднання з вами", - повідомили Гаррі і Меган 11 мільйонам фоловерів своєї сторінки.

Також герцоги Сассекські розповіли, чим планують зайнятися найближчим часом. Так, королівське подружжя в ці непрості часи хоче "зосередити увагу на новому розділі свого життя, щоб зрозуміти, який внесок зможе внести".

Зауважимо, що представник Гаррі і Меган підтвердив, що пара більше не буде користуватися сторінкою SussexRoyal в Instagram. Крім того перестане оновлюватися веб-сайт SussexRoyal.com.

Зазначимо, що раніше експерти видання The Sun підрахували, скільки Меган Маркл і принц Гаррі могли б заробити на своїй instagram-сторінці. Так, усього одне спонсорське повідомлення, яке з'явиться в профілі пари, може принести в сімейний бюджет 85 тисяч фунтів стерлінгів, що становить понад 2,5 мільйона гривень. Варто зауважити, що публікації на сторінці герцогів Кембриджських оцінюють вдвічі дешевше. Однак тепер скандальному подружжю не варто розраховувати на цей дохід. Ну а шанувальникам пари залишається чекати появи їх нової сторінки в соцмережах.

З 1 квітня Меган і принц Гаррі офіційно перестають виконувати обов'язки старших членів британської королівської сім'ї.

Нагадаємо, королівська родина заявила про бажання жити на дві країни - Британію і  Канаду у заяві про вихід їх із королівської родини. Королева Єлизавета ІІ все ж таки підтримала рішення подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі. 

Своє рішення Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування, але це було неможливим. 

Також відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл все таки не зможуть використовувати титули Його і Її Королівська високість. Вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків. Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів.

Окрім того, якщо принц Гаррі та Меган Маркл ухвалили рішення вийти з королівської родини, то повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені на весілля. Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів.

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності. Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя. 

Наразі подружжя проживає у Канаді, де вже встигли викликати незадоволення місцевих жителів. Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків. 

Чим планують займатися герцоги у Канаді достеменно невідомо, однак нещодавно стало відомо, що подружжя зароблятиме собі на життя, знімаючи документальні стрічки. Пара займатиметься виробництвом і озвученням документальних фільмів на соціальні теми, зокрема, про психічне здоров'я та зміну клімату.