Сама Варнава на цю мить поки ніяк не прокоментувала новину / скріншот

Міністерство культури прибрало з переліку заборонених на в'їзд в Україну російську телеведучу і актрису Катерину Варнаву, яка відвідувала анексований Крим.

Відповідний указ опублікований на сайті відомства. Указ від 18 березня підписала глава Мінкульту Світлана Фоменко.

Російській комендіантці Варнаві, яка виступала в Криму, зняли заборону на в'їзд в Україну - у мережі хвиля гніву

"Оновити список осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, вилучивши з нього Катерину Варнаву", - йдеться в документі.

Сама Варнава на цю мить поки ніяк не прокоментувала цю новину, хоча на її сторінці в мікроблозі Instagram користувачі вже неодноразово її про це питали.

Читайте також"Я обожнюю Київ": російська зірка Comedy Woman Катерина Варнава висловилася про заборону в'їзду в Україну

У своїх попередніх інтерв'ю Варнава не раз заявляла, що дуже б хотіла, щоб їй скасували заборону на в'їзд в Україну.

Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обурився подібному рішенню Мінкульту.

"Емоції у мене зашкалюють, сказати, що обурений, це значить нічого не сказати ... Можу тільки здогадуватися, яких епітетів будуть удостоєні ті, хто в черговий раз плює в обличчя всім, хто захищає територіальну цілісність України на фронті, зберігає відданість Україні в російських в'язницях, чинить опір російським окупантам в Криму", – написав Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

У коментарях під постом Чубарова також сколихнулася хвиля обурення.

"Повний реванш", "Навіщо в Україні це опудало? Своїх, накачаних силіконом повно", "Та скоро і Порченков приїде "растішку" рекламувати", - обурилися користувачі.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2017 року стало відомо, що СБУ заборонила Катерини Варнави в'їзд в Україну терміном на 5 років.

"Новий канал" звернувся в суд з позовом про скасування заборони на в'їзд в Україну російської артистки Катерини Варнави.

Учасниці Comedy Woman, в тому числі і Варнава, у 2016 році на концерті в Криму співали пісню про президента Росії Володимира Путіна.

У 2019 році Державне агентство України з питань кіно заборонило демонструвати фільм "Вісім перших побачень" від 2012 року, в якому разом з Варнавою знявся і нинішній президент України Володимир Зеленський.