Олексій Дурнєв, Даша Квіткова / Фото - instagram.com

УНІАН склав перелік медійних особистостей з України, хто вирішить перейти на державну мову. 

Катерина Репяхова

Дружина Віктора Павліка тепер виходить в Instagram-stories виключно українською мовою, якою бездоганно володіє. Сам Павлік сказав, що закохується в свою дружину знову і знову, коли вона говорить українською. 

Відео дня

Відзначимо, що раніше блогер і концертний директор спілкувалася російською мовою, а її чоловік - українською. 

Instagram Катерина Репяхова

Олексій Дурнєв 

Блогер і шоумен також перейшов на державну мову. У цьому можна переконатися, подивившись його випуски "Дурнєв дивиться останні сторіс руського миру".

"Шановні, українська мова крута! Зараз багато хто почав говорити українською. Я теж намагаюся. Всіх російськомовних українців я закликаю хоча б спробувати перейти на українську мову в побуті. Нічого такого страшного в цьому немає. Якщо ви будете читати українські книги, дивитися кіно, слухати українську музику, воно потроху піде. Помилок буде все менше, вам буде все комфортніше", - заявив Олексій Дурнєв. 

Олексій Дурнєв / скріншот відео YouTube

Даша Квіткова

Дружина Микити Добриніна раніше вела свій практично двомільйонний блог російською мовою. Останнім часом її публікації і сторіс почали виходити українською. 

Названо українських зірок, які перейшли на державну мову

Христина Остапчук

Дружина телеведучого каналу "Україна" Володимира Остапчука також перевела свій блог на більш ніж 100 тисяч фоловерів на українську мову. 

Дружина Володимира Остапчука / instagram.com/vova_ostapchuk

Анна Трінчер

Зірка серіалу "Школа" і проекту "Голос країни" вирішила українізувати свій блог. Раніше вона вела його російською, а ось пісні випускала і російською, і українською. 

"Я прийняла рішення поступово переходити на українську мову. Такий ось відгук моєї душі. Я почала читати книги українською, з деякими друзями повністю спілкуватися українською, слухаю українську мову і я думаю, що у мене все вийде з вашою підтримкою", - аргументувала своє рішення Анна Трінчер.

Анна Трінчер / фото instagram.com/annatrincher_official

Нагадаємо, Ані Лорак тимчасово відмовилася від концертів у Росії, але запланувала тур по Німеччині.

Вас також можуть зацікавити новини: