Леонід Куравльов / скріншот

Відомий радянський та російський актор Леонід Куравльов переніс екстрену операцію. Операція пройшла успішно. Однак, артист як і раніше залишається в реанімації.

Як повідомляє kp.ru з посиланням на джерело в охороні здоров'я, в артиста діагностували порушення складного рефлекторного ковтального акту, через що він не міг приймати їжу.

85-річному Куравльову провели операцію та вставили в шлунок трубку.

Відео дня

"Зібравши необхідні дані, лікар прийняла рішення провести гастростомію з використанням відеоендоскопічних технологій. Артисту зробили надріз стінки шлунка і передньої черевної стінки, через які вивели спеціальну трубку для харчування. Через цю трубку їжа безпосередньо буде надходити в шлунок", – розповіло джерело.

Леонід Куравльов / фото t.me/radiogovoritmsk

Читайте такожСекс-символ радянського кіно Світлана Світлична госпіталізованаОновлено. Пізніше стало відомо, що лікарі діагностували у Куравльова тяжке ураження мозку. У нього виявили цереброваскулярну хворобу, яка вражає судини та призводить до порушення кровообігу головного мозку.

"Виявлено стійке зниження пізнавальної діяльності із втратою тією чи іншою мірою раніше засвоєних знань та практичних навичок. Порушення пам'яті та мови, розумового процесу та спогадів. Порушення функцій ковтання їжі. Наразі свідомість артиста перебуває на рівні поверхневого оглушення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поки що життєво важливі процеси в організмі артиста все ще активні: він сам дихає.

Раніше повідомлялося, що напередодні Різдва Куравльов потрапив до лікарні. Там йому зробили тест на коронавірус, і він виявився позитивним.

Леонід Куравльов: що відомо про актора

Леонід Куравльов відомий за такими фільмами, як "Іван Васильович змінює професію", "Афоня", "Живе такий хлопець", "З лебединого", "Ваш син і брат", "Золоте теля" та "Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо".

У 2014 році Куравльов підписав звернення російських діячів культури на підтримку політики президента РФ Путіна в Україні та у Криму, за що його внесли у базу "Миротворець".

Вас також можуть зацікавити новини: