Хюррем і Махідевран в серіалі / скріншот

Історики розповіли подробиці про життя в гаремі Султана Сулеймана за часів Османської імперії. Оскільки дівчат було багато, а Султан - один, їм доводилося боротися за увагу і за те, щоб бути кращою з кращих. Деякі методи були дуже навіть жорстокими. 

Так, найбільш поширеним варіантом усунути суперницю було її отруєння. Найчастіше наложниці використовували отруту накопичувального дії, щоб потім складніше було знайти і покарати винну. Його підсипали в їжу, напої, а також в одяг і на рушники. Якщо отрута не вбивала дівчину, то могла назавжди спотворити її вигляд. А з рубцями і опіками дівчата вже не могли показатися Сулейману. 

Ще один, менш слабкий, метод усунення конкуренток - це чутки. Адже якщо у дівчини в гаремі погана репутація, Сулейман навряд запросить її до себе на ніч кохання.

Відео дня

Звичайно, в серіалі "Величне століття" не показували це докладно, проте деякі сюжетні лінії все ж підтверджують дані істориків. Наприклад, Хюррем Султан в серіалі погрожувала деяким новим фавориткам Султана, а з деякими розправлялася особисто. Наприклад, Ізабелла Кастильська таємниче зникла, Фірузе намагалися повісити, а Гюльніхаль Хюррем позбавила краси. 

Нагадаємо, в мережі розповіли про дієту наложниць з гарему Султана Сулеймана.

Вас також можуть зацікавити новини: