Весілля принца Гаррі та Меган Маркл / фото REUTERS

Сьогодні подружжя принца Гаррі та Меган Маркл святкує другу річницю від дня свого весілля. За ці два роки багато чого змінилося в їхньому житті. Пропонуємо згадати, як відбувалося їхнє красиве весілля у Віндзорському замку. 

Далеко не всі вірили в цей союз, але він відбувся, пише ТСН.

19 травня 2018 року о 12 годині за лондонським часом міс Маркл стала законною дружиною молодшого сина принца Чарльза і принцеси Діани – принца Гаррі. До вівтаря Меган вів принц Чарльз, оскільки батько нареченої не зміг приїхати до Лондона на весілля дочки через проблеми зі здоров'ям. До речі, відтоді Меган не спілкується з батьком, всі спроби налагодити спілкування ні до чого не привели. З боку Меган на весіллі була тільки її мама Доріа Редлан. Жінка в незнайомій для себе ситуації серед членів королівської сім'ї поводилася дуже гідно і навіть плакала.

Відео дня

Читайте такожКоролівське весілля: британський принц Гаррі одружився з актрисою Меган Маркл (фоторепортаж, відео)

Церемонія вінчання відбулася в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Церковну службу провів настоятель Віндзора, преподобний Девід Коннер. А свої подружні обітниці пара вимовила перед архієпископом Кентерберійським Джастіном Велбі (саме він здійснював обряд хрещення над дружиною принца напередодні весілля, він же хрестив і первістка Гаррі і Меган – Арчі).

Принц Гаррі одягнув на палець Меган обручку з валлійського золота, найрідкіснішого у світі. 

Після того, як молодята виголосили клятву любові в стінах віндзорської каплиці зазвучав традиційний весільний гімн - Love Divine, All Loves Excelling, написаний Чарльзом Веслі ще у 18-му столітті. Його багато хто чув на весіллі герцогині Кембриджської і принца Вільяма. Кембриджі, нагадаємо, в квітні 2020 року відсвяткували дев'яту річницю від дня свого весілля.

До вівтаря наречена йшла в скромній, але красивій сукні від французького Будинку моди Givenchy, авторкою якої стала британська дизайнерка Клер Вейт Келлер.

Після закінчення церемонії подружжя Гаррі і Меган вийшло до публіки, яка чекала на них на території Віндзорського замку, поцілувалося і вирушило у кареті вулицями Віндзора вітати шанувальників. Це було чарівно. Щаслива герцогиня Сассекська багато усміхалася. 

Далі був весільний банкет у Фрогмор Хаус, організований принцом Чарльзом. На вечірній банкет герцогиня Сассекська вирушила у сукні від британського бренду Stella McCartney і світлих туфлях-човниках на підборах від Aquazurra. А її образ порівняли з одним із образів принцеси Діани. 

"Я так пишаюся тим, що була обрана герцогинею Сассекською для створення цієї сукні. Це був один із бентежливих моментів у моїй кар'єрі", - говорила дизайнерка Стелла Маккартні.

На банкет подружжя прибуло в кабріолеті Jaguar E-Type Concept Zero, він вважається одним з найкрасивіших кабріолетів в світі.

Через рік – 6 травня 2019 року герцогиня Сассекська Меган народила принцу Гаррі сина – Арчі Гаррісона Маунтбеттен-Віндзора. 

На початку 2020 року Меган і Гаррі заявили, що хочуть скласти з себе повноваження членів королівської сім'ї. І зробили це офіційно з дозволу королеви Єлизавети II від 1 квітня 2020 року. Зараз подружжя разом з сином живе у Лос-Анджелесі.