У четвер, 23 квітня, молодшому сину Кейт Міддлтон і принца Вільяма Луї виповнюється два роки.

У день народження дітей родина герцога і герцогині Кембриджських традиційно ділиться їхніми новими фото. Автором фото є Кейт Міддлтон. Вона сама знімає своїх дітей і тому фото виходять не офіційними і дуже милими.

Читайте також"Принц Вільям не хоче": герцогиня Кембриджська поділилася думками про четверту дитину

Малюк Луї ще дуже рідко з’являється на публіці. З фото видно, як юний принц підріс. Герцогиня Кембриджська зробила ці знімки на початку квітня.

«Герцог і герцогиня Кембриджські раді поділитися новими фото напередодні другого дня народження принца Луї», — сказано в офіційній заяві Кенсингтонського палацу.

Цього року день народження принца припав на пандемію коронавірусу, тому його відсвяткують в тісному сімейному колі. Хоча яке може бути тісне коло, якщо у іменинника є старші брат і сестра — шестирічний принц Джордж і чотирирічна принцеса Шарлотта. Напевно, в маєтку в Норфолку, де герцог і герцогиня перебувають на самоізоляції, буде гамірно і весело.

Цікаво, що на фото руки принца Луї були зафарбовані всіма кольорами веселки. І це не випадково, оскільки саме таке забарвлення є символом підтримки співробітників Національної служби охорони здоров'я Великої Британії. 

Шанувальників неабияк захопили знімки підрослого Луї. Багато хто із користувачів у коментарях відзначили, що він найбільше із всіх королівських дітей схожий на матір.

"До чого чарівний малюк! Зі святом!", "Мінікопія Кейт",  "Красунчик так підріс уже! Просто диво", "Чарівний принц, з днем народження!" - написали під знімками підписники подружжя. 

В останній раз родина показала принца Луї, коли взяла участь у зворушливому флешмобі - маленькі принци Джордж і Луї і принцеса Шарлотта дякували лікарям, які ведуть боротьбу з пандемією коронавірусу.

Цікаві факти з біографії маленького, але відомого на весь світ принца Луї

1. Повне ім'я принца – Луї Артур Чарльз.Він народився 23 квітня 2018 року в госпіталі Святої Марії, там де і його старший брат принц Джордж і сестра принцеса Шарлотта.

2. Луї - шостий правнук королеви Єлизавети II, третій онук принца Уельського Чарльза і принцеси Уельської Діани, третя дитина герцогів Кембриджських Вільяма та Кетрін.

3. Коли у вересні 2017 року палац офіційно оголосив про вагітність герцогині Кембриджської, одразу стало відомо і про те, що народиться спадкоємець у квітні. Однак стать майбутнього члена королівської сім'ї була невідомою до самого його народження. Кембриджі люблять сюрпризи, так само вони зробили і в першу вагітність Кетрін.

Принц Вільям, Кейт Міддлтон і новонароджений принц Луї / фото REUTERS

4. Луї народився вагою 3800 кілограмів, з такою самою вагою був народжений і принц Джордж, а от вага їхньої сестри Шарлотти була на сто грамів меншою - 3700 кілограмів.

5. У момент свого народження принц став п'ятим в порядку британського престолонаступництва після своїх діда Чарльза, батька Вільяма, старших брата Джорджа і сестри Шарлотти. Луї є першим в історії британського королівського дому чоловіком, який, маючи старшу сестру, не випередив її в лінії престолонаступництва, згідно з випущеним актом 2013 року.

6. Під час народження син Кембриджів отримав ім'я Луї Артур Чарльз. Луї - на честь Луїса Маунтбеттена - дядька принца Філіпа. Ім'я Луї також є четвертим іменем батька дитини, герцога Кембриджського, і є в повному імені принца Джорджа — воно звучить як Джордж Олександр Луї.

7. Хрещення принца Луї відбулося 9 липня 2018 року в королівській каплиці Сент-Джеймсського палацу. Церемонію хрещення провів архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі. Хрещеними батьками принца Луї стали близькі друзі і родичі королівської пари: Ніколас ван Кутсем, Гай Пеллі, Гаррі Обрі Флетчер, Лаура Меді, Роберт Картер і Люсі Міддлтон.

8. Принц Луї має титул Його Королівська Високість принц Луї Кембриджський.

9. Принц Луї найбільше схожий на свою маму – герцогиню Кембриджську зовні - з усіх її дітей.

10. Вже в рік і один місяць принц вміло ходив, а його першим словом було "Мері". Герцогиня Кетрін якось під час інтерв'ю розповіла, що це тому, що на її кухні багато книжок Мері Беррі і всі вони перебувають на рівні доступу маленького принца. Дітей зазвичай чарують великі картинки в книжках, ось принц і повторював те, що бачив так часто і чув від своєї матері. 

З днем народження свого онука привітав і його дідусь - принц Чарльз. На офіційній сторінці в Instagram оприлюднили ніжну світлину, де дідусь обіймає маленького Луї. Світлина теж належить авторству герцогині Кетрін.

"Дуже щасливого дня народження принцу Луї, якому сьогодні виповнюється два роки. Маленький принц насолоджується обіймами свого діда, принца Уельського", - йдеться у повідомленні під світлиною.

Зазначимо, молодшим правнуком королеви Єлизавети ІІ поки що залишається Арчі, син принца Гаррі і Меган Маркл, який 6 травня відзначить свій перший день народження.