Галустян підтримує війну в Україні, Свєтлаков про неї мовчить / Скріншот

Давні друзі Сергій Свєтлаков і Михайло Галустян опинилися по різні боки барикад. Хоча разом протягом багатьох років смішили мільйони телеглядачів. 

Їхніх героїв - Равшана і Джамшута - обожнювали телеглядачі. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом. 

Обидва вони починали з КВНу, а сьогодні у них дохід понад 100 мільйонів рублів на рік. Але через війну в Україні у соратників назавжди розійшлися шляхи. Сергій Свєтлаков виїхав з Росії, тоді як Міша Галустян продовжує вірно служити кривавому режиму.

Галустян - один з найвідоміших коміків Російської Федерації. Він часто з'являється на екранах найзнаменитіших гумористичних шоу, на його виступи ходить навіть особисто Путін.

Коли Росія анексувала Крим і напала на Донбас, Михайло Галустян з передвиборної агітації переключився на грубу пропаганду ось такі антиукраїнські тексти він писав у 2014-му: "Всі події, які відбуваються в Україні, починаючи з їхнього Майдану, зрежисовані тими, хто хоче послабити наші країни, нацькувати їх один на одного. В Україні йде фактично громадянська війна". 

А вже через два роки Міша очолив військово-патріотичний рух "Юнармія". Своєю популярністю він закликає юних росіян в майбутньому йти воювати або вмирати на чужій землі.

Його колега Сергій Свєтлаков вирішив піти іншим шляхом - замість політики вибрав бізнес і відкрив мережу магазинів і ресторанів. У 2018-му році він заявляв, що не голосував за Путіна, а у 2021-му навіть виступив проти білоруського диктатора Лукашенка.

Галустян навпаки - диктаторів любить, а деяким прислуговує з особливим задоволенням. Він активно підтримує вбивства українців.

А Свєтлаков про війну в Україні мовчить. Але обидва коміки по суті - вороги України, адже противники її незалежності. У 2009 році Свєтлаков, хоч і жартома, пропонував забрати Крим. Журналісти нагадують, що до повномасштабної війни у нього в Києві був бізнес, і він часто приїжджав в Україну. А ось Галустян вже три роки персона нон грата в Україні за публічну підтримку і співпрацю з диктатором Путіним.

Раніше повідомлялося, що Сергій Притула та Андрій Молочний колись були колегами по кадру в шоу "Файна Юкрайна". Але тепер вони точно по різні боки барикад. Притула - в рідній Україні. Він збирає гроші й всіляко допомагає ЗСУ. Молочний – в Росії та заявляє, що Києвом серед білого дня "ходять нацисти".

Вас також можуть зацікавити новини: