Слава Каменська оскандалилася заявою про російську мову / instagram.com/babaslavka

Українська співачка Слава Камінська, яка на початку повномасштабного російського вторгнення з дітьми виїхала до Нідерландів, заступилася за російську мову.

Знаменитість оприлюднила в Instagram статтю Конституції України про гарантування "вільного розвитку, використання та захисту російської та інших мов національних меншин України".

"Поясніть мені, законослухняні громадяни. Лижі не їдуть?" - підписала пост Слава.

Відео дня

Таку заяву вона зробила після того, як у Кременчуці під час концерту на Макса Барських викликали поліцію. Тоді артист заспівав російською мовою пісню "Берега", що не сподобалося деяким глядачам. Так, один з них і написав заяву в правоохоронні органи.

Камінська висловилася про російську мову / скріншот Instagram

Крім того, Камінська відповіла на повідомлення одного з користувачів мережі. Вона написала, що буде продовжувати спілкуватися російською мовою, та й в Україну вона не планує повертатися. 

"Тому що все складно в головах у наших", - сказала Камінська.

Камінська не планує повертатися в Україну / фото NV Life

Як відреагували користувачі мережі

  • "Справжні українці після початку повномасштабної війни Росії проти України не розмовляють мовою окупанта! Мовою, якою вбивають українців! Тільки кінчені продовжують розмовляти мовою окупанта"
  • "Може, якби ви перебували в Україні всі півтора року війни, ви б не дивувалися реакції українців на таке. І не захищали б тут російськогавкающих. У побуті, будь ласка, на публіці і офіційному просторі прошу національною мовою виражатися"
  • "Ну, чесно, маразм. Маючи таку аудиторію, закинула б про полонених хлопців пост, про тих, кому і російською мовою допомогти треба. Ні, сидить, стара вже як квочка, базарна баба, нікому не потрібна, і давай скандал розводити. Тьху"

Нагадаємо, в команді Макса Барських відреагували на інцидент під час концерту в Кременчуці.

Вас також можуть зацікавити новини: