Дієтолог назвала 5 порад, які допоможуть уповільнити старіння після 50 років / Фото - depositphotos.com

Після 50 років кожна жінка готова на все, щоб зупинити процес старіння. На жаль, еліксир молодості ще не винайшли, але є деякі поради, які допоможуть якомога довше зберігати підтягнуту фігуру і здорову шкіру.

Ресурс Eat This, Not That розповів про п'ять харчових звичок, які вкрай важливі для кожного у віці 50+.

Вживати багато продуктів з високим вмістом клітковини

Вживання продуктів з високим вмістом клітковини може допомогти контролювати рівень цукру в крові. В цілому, вживання продуктів з високим вмістом клітковини дуже важливо для підтримки здорового травлення, контролю рівня холестерину, а також управління вагою.

Відео дня

Вживати продукти з великою кількістю білка

Білки відіграють важливу роль у метаболізмі. Вони беруть участь в процесах обміну речовин, допомагають засвоювати поживні речовини і видаляти шлаки і токсини. У звіті Nutrients сказано, що будь-яка дієта з високим вмістом білка в поєднанні з тренуваннями сприяє здоровому росту м'язів.

Вживати здорові жири

Здорові жири є джерелом енергії. Жири містять більш ніж удвічі більше енергії, ніж вуглеводи та білки, тому вони є важливим джерелом харчування.

Здорові жири допомагають засвоювати деякі поживні речовини, такі як вітаміни А, D, Е і К, які розчиняються лише в жирах. 

Вживати більше рослинної їжі

Рослинна їжа багата на поживні речовини, такі як вітаміни, мінерали, фітонутрієнти та антиоксиданти, які необхідні для нормальної роботи організму. Рослинні продукти також є хорошим джерелом клітковини, яка допомагає підтримувати здоров'я травної системи. 

Також рослинна їжа впливає на стан шкіри, допомагаючи їй бути еластичною і мати здоровий блиск.

Уникати ультраоброблені продукти

У продуктах, які пройшли величезний цикл обробки, практично не залишається ніяких корисних речовин. Саме тому їх потрібно вживати якомога рідше, по можливості замінюючи тим, що не потребує обробки.

Нагадаємо, дієтолог відповіла, як прибрати жир на животі.

Вас також можуть зацікавити новини: