Стиліст Андрій Попов / instagram.com/popovandrii

Андрію, які тренди будуть у новому сезоні осінь-зима?

Що стосується осені, то більше варто звертати уваги не на тренди, а на кольори. Саме цієї осені дуже популярні червоний total-look, монохромні образи (сірий, білий, бежевий). Варто додавати коричневі кольори, адже він - новий чорний. Це можуть бути аксесуари, сумки, рукавички. До того ж червоний і бордовий в поєднанні з коричневим мають дуже красивий вигляд. 

Якщо говорити про майбутню зиму, то, як це не дивно, в тренді будуть "голі" сукні, які були популярні цього літа і ще будуть в 2024 році. Єдине, вони повинні бути зроблені з теплих тканин. Як варіант - тонкий в'язаний трикотаж.

Відео дня

І, якщо вже ми заговорили про трикотаж, то він теж буде популярним цієї зими. Повністю в'язані "луки" були популярні в 2019 році, і знову вони повернулися в моду. 

Штучне хутро теж буде на піку популярності. В останній колекції MIU MIU є комбінезони, зроблені зі штучного хутра. Вони мають дуже стильний вигляд, а головне - в них тепло.

І, звичайно, я б виділив блискітки, камені Swarovski або звичайні стрази. Ними варто прикрашати свої образи.

А на які форми варто звернути увагу?

В тренді залишається оверсайз, це вже базова класика. Якщо у вас є такі речі, то обов'язково надягайте їх.

В тренді будуть "голі" сукні, - стиліст / 

Ось уже гряде похолодання, а це значить, що ми зовсім скоро дістанемо з далеких полиць шаф головні убори і верхній одяг. На що варто звернути увагу?

По-перше, всім обридла панама, яка три роки трималася на модному Олімпі, нарешті пішла. Замість неї можна використовувати капелюхи-дзвони. Вона чимось схожа на панаму, але виходить дуже інтригуючий образ. При чому їх можна комбінувати не тільки з класичним одягом, але і зі streetslyle. Також в моді стиль "нульових" - дискотека, яскравий гламур. 

Якщо говорити про верхній одяг, то ультрамодним буде кольорове пальто. Це може бути монохромне пальто, але дуже яскравого кольору - червоного, зеленого, рожевого. Або це може бути загальний візерунок, який частіше можна помітити на пуховиках і бомберах. Такі елементи на пальто також матимуть дуже трендовий вигляд.

Також варто звернути увагу на бомбер. Останні кілька років він не виходив з моди, проте в цей раз варто придивитися до об'ємного верхнього одягу з в'язаного трикотажу. 

Ще в тренді залишається шкіра - пальто, тренч, плащ, бомбер. І, як я вже говорив, штучне хутро.

Назвіть топ-5 речей, які можуть омолодити жінку після 40.

В першу чергу варто придбати речі пастельних тонів, адже вони дійсно омолоджують - світло-бежевий, палева троянда. А ось дуже яскравих кольорів варто уникати. 

Ідеально підкреслять фігуру і "віднімуть" кілька років штани з високою посадкою. Це можуть бути палаццо або баггі. 

По-третє, це ультрамодні цвірус-шарфики. Вони дуже тоненькі і прикривають всі вікові недоліки. Тобто з їхньою допомогою ви можете приховати недоліки на шиї і створити стильний образ. 

На четверте місце я б поставив посилену лінію плеча. Придивіться до піджаків, блуз, кофт з наплічниками. Головне, щоб плече було трохи ширшим, ніж є в природі, і тримало форму.

І закриває п'ятірку лідерів взуття з камінням, пір'ям, квітами. Їх можна інтегрувати в будь-який образ. 

Що стосується взуття, я помітила, що останні кілька років чи не кожна модниця носила берці. У чому їхній феномен?

Якщо звернути увагу на останні покази, то ми бачимо, що вся мода обертається навколо того, щоб зробити дівчат більш жіночними. А за допомогою грубого взуття можна актуалізувати образ. Тому, якщо у вас є берці, то, будь ласка, носіть їх. Але пам'ятайте, що верх тоді повинен бути більш жіночним. Затягуватися з ніг до голови в шкіру в рокерському стилі - не наймодніший варіант.

Ще я б рекомендував придивитися до козаків. Зараз вони переживають свою нову популярність. Єдине - зараз у чобіт повинна бути більш вільна халява. І буде круто, якщо ви виберете взуття не з класичною формою носа у вигляді трикутника, а більш овальною або навіть квадратною.

Зараз козаки переживають свою нову популярність, - Попов / instagram.com/popnshop_online

А що ви можете сказати з приводу ботфортів?

Вони мають право на існування. В принципі вони ніколи не йшли з моди. У цьому сезоні, якщо ви взуваєте ботфорти, то вони повинні повністю прилягати до ноги і бути "прихованими". Тобто їх потрібно комбінувати з сукнями довжини міді або максі. Від міні в даному випадку все ж краще відмовитися. 

Давайте докладніше поговоримо про сукні. Які будуть в тренді в цьому сезоні?

Як я вже говорив, це "голі" сукні - де просвічується все, що може просвічуватися. Також це можуть бути сукні з мереживами, паєтками, воланами, рюшами і так далі. Для натхнення можете подивитися сукні в стилі 70-80-х років.

Є ще один фасон суконь, який обожнюють українки - приталена трикотажна. Однак я чула думки стилістів, що вона вже давно вийшла з моди. Що ви думаєте з цього приводу?

Я не згоден з тим, що це антитренд. Все залежить від того, який вигляд вона має. Довга трикотажна сукня досі в моді, коротку надягати не варто. Я б її відклав і почекав якийсь час.

Чому так? Тому що, так званий стиль body-con, який прийшов до нас з "нульових", робить акцент на ідеальній фігурі. Однак більшість людей в цьому плані є перфекціоністами. Тому навряд чи кожен з нас на сто відсотків може сказати, що у нього ідеальні форми. Такі сукні мають прекрасний вигляд на моделях, підлітках. Якщо ви носите розмір XS або S, то тоді це ваш варіант. Але знову-таки приталена трикотажна сукня повинно бути хоча б до середини щиколотки. Тоді вона матиме дуже красивий вигляд. 

Попов: приталене трикатажне плаття повинно бути хоча б до середини щиколотки / instagram.com/troshina.showroom

До слова, прийнято вважати, що ідеальні параметри - 90-60-90. У сучасному світі досі діють ці стандарти краси?

У 21-му столітті в моді інклюзивність. Незалежно від того, якого типу у вас фігура, важливо, щоб ви її приймали і любили. 90-60-90, або як ці параметри називають "золотий перетин", зустрічаються дуже рідко. Якщо порівняти фігури дівчат з цими об'ємами в 70-х роках і сьогодні, то ми побачимо велику різницю. Зараз це буде якщо не модель plus-size, то близько до неї. 

Сьогодні в моді худі фігури, героїновий шик, що прийшов також з "нульових". Однак я не бачу сенсу слідувати трендам щодо фігури. Якщо ви чогось соромитеся, то просто приховайте свої недоліки за допомогою одягу і підкресліть достоїнства. 

Оцінюючи нинішні ціни на одяг, можна помітити, що вони значно зросли. Можете сказати, на чому можна заощадити?

У моді завжди будуть базові речі. Тому купивши їх, ви точно не прогадаєте. При правильному догляді вони прослужать вам багато років.

Ще один тренд в мережі - стиль old money. Розкажіть, що це означає?

Оld money - це стиль, коли люди одягаються у певних дизайнерів. Тобто це не мас-маркет і навіть не люкс. Щоб бути old money, потрібно бути другим або третім поколінням. А в Україні ще немає стільки мільйонерів або мільярдерів, щоб друге і третє покоління успадковувало б ці "гроші". Тому, за великим рахунком, old money не має права на існування в нашій країні.

Що стосується тихої розкоші, то це теж не old money. Якщо ви купуєте речі бежевих відтінків в мас-маркетах, то зрозуміло, що це вже не те. 

Стиль old money не може існувати в Україні, - стиліст / instagram.com/old_money_outfits

А як дівчатам хоча б наблизитися до цього стилю?

Придбайте базові речі в світлих тонах - бежевий, молочний, сірий. Але знову-таки головна відмінність old money від інших стилів - це цінник. Наприклад, такий кардиган може коштувати від декількох тисяч євро. І ви його просто так не замовите. Тому не можна сказати, що ми можемо наблизитися до цього стилю. Це як два паралельні всесвіти.