Сукня принцеси Діани тепер на виставці / скріншот

Вінчальна сукня принцеси Діани з тисячами перлин, органзою і 8-метровим шлейфом представлена на виставці в її колишньому будинку - Кенсінгтонському палаці.

Читайте такожЗнайте це негайно: топ-5 найганебніших образів з червоної доріжки " Оскара"

Вбрання, в якому Діана виходила заміж за принца Чарльза 29 липня 1981 року, - в центрі виставки Royal Style in the Making. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Весільна сукня матері належить її синам-принцам Вільяму і Гаррі. Це вбрання - одне з найвідоміших в історії весіль, воно увійшло в історію світової моди.

Виставка, присвячена створенню вбрання для британської королівської сім'ї, триватиме до початку січня 2022 року.

Сукня принцеси Діани тепер на виставці / скріншот

Що відомо про принцесу Діану

Діана, принцеса Уельська (1 липня 1961 - 31 серпня 1997) — з 1981 року по 1996 рік перша дружина принца Уельського Чарльза, спадкоємця британського престолу. Широко відома як принцеса Діана, леді Діана або Леді Ді. Відома також як "королева людських сердець". 

31 серпня 1997 року Діана потрапила в Парижі в автомобільну катастрофу разом з Доді аль-Файєдом і водієм Анрі Полем. Аль-Файєд і Поль загинули миттєво, Діана, доставлена з місця події в лікарню, померла через дві години.

За даними опитування, проведеного у 2002 році мовною компанією BBC, Діана посіла 3 місце в списку ста найбільших британців в історії.