Ілюстрація REUTERS

У північній частині Перу стався землетрус магнітудою 8. Про це свідчать матеріали на сайті американської Геологічної служби (USGS). Загрози цунамі для сусідніх регіонів і самої республіки оголошено не було.

Читайте такожУ Перу через повені потерпіли 13 тисяч осіб

Підземні поштовхи, зазначається в повідомленні USGS, були зафіксовані о 7:41 за часом UTC (10:41 мск). Епіцентр землетрусу розташовувався в 80 км на південний схід від району Лагунас (Lagunas), приблизно в 190 км на схід від міста Мойобамба (його населення, за даними USGS, становить 44,3 тис. осіб). Вогнище залягало на глибині 115 км.

Відео дня

Інших деталей того, що сталося в Геологічній службі США не наводять.

Як пише РБК, за інформацією місцевої газети La Republica, землетрус призвів до відключення електрики в провінції Альто Амазонас і регіоні Сан-Мартін. У місті Юрімагуас, продовжує видання, зруйновано кілька будинків (під руїнами одного з них опинилася родина), а також існує загроза обвалення лікарні (пацієнти звідти евакуйовані). У місті Сегунда в провінції Ріоха обвалився пам'ятник Біблії. В поселенні Наута в руїни перетворився центр охорони здоров'я. Крім того, впав міст, що зв'язує міста Юрімагуас і Тарапото.

Офіс перуанського омбудсмена у своєму офіційному Twitter вказав, що його співробітники вже працюють з Національним центром з надзвичайних ситуацій (COER), щоб скласти попередній звіт про руйнування на всій території регіону Лорето.

В районі Мірафлорес в провінції Ліма влада, зазначає La Republica, як запобіжний захід вирішила закрити для відвідування пляжі.

Відомостей про потерпілих або загиблих в результаті події поки немає.

Це вже не перший сильний землетрус у Перу з початку року. 19 січня на півночі країни були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 5,6. Землетрус тоді стався недалеко від кордону з Еквадором.