У найближчий тиждень в Україні буде тепло / Фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня на українців чекає практично літнє тепло. У першій половині тижня холодні ночі й Денна прохолода все ще будуть на сході та півночі країни, проте ближче до вихідних потепління добереться і туди. Дощі будуть невеликими й лише в окремих областях. 

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 9 травня, найтепліше буде на півдні та сході. Тут очікується ясна і безхмарна погода, а повітря прогріється до +19°...+24°. На решті території - невелика хмарність, +16°...+19°, місцями на заході - до +21°.

Відео дня
Погода в Україні 9 травня / фото УНІАН

У вівторок, 10 травня, на півночі та сході очікується невелике похолодання. Особливо холодними стануть ночі, до +3°...+ 5°, вдень - до +12°...+17°. На заході очікується від +16° до +20°, а в центрі та на півдні - від +13° до +19°. Без опадів, але в багатьох областях буде хмарно з проясненнями.

Погода в Україні 10 травня / фото УНІАН

У середу, 11 травня, найтепліше буде в західних областях України, де повітря прогріється до +21°...+24°. На решті території буде +16°...+19°.

Погода в Україні 11 травня / фото УНІАН

З четверга, 12 травня, погода в Україні почне змінюватися. По всій країні підвищиться температура. Так, на заході очікується +24°...+ 26°, місцями - до +28°. На півночі буде +22°...+26°, на сході - до +25°. Жителів центральних областей чекає від +24° до +27°, а на півдні буде до +24°.

У Чернігівській області цього дня Можлива гроза, а у Волинській - невеликий дощ.

Погода в Україні 12 травня / фото УНІАН

Перед вихідними, 13 травня, в Україні стане ще тепліше. Вночі по всій країні буде в середньому +11°...+ 16°, а вдень у більшості областей повітря прогріється до +20°...+25°, місцями - до +28°. На сході очікуються дощі та грози.

Погода в Україні 13 травня / фото УНІАН

У суботу, 14 травня, в Україні буде все так само тепло, а в неділю очікується невелике зниження температури. Найбільше похолодає на півночі та північному заході, +14°...+19° вдень. На решті території буде до +22°, а на півдні - до +25°. 

14 травня невеликі опади очікуються місцями в центральних і південних областях, а 15 травня покапає на північному заході та в Донецькій області.

Погода в Україні 14 травня / фото УНІАН
Погода в Україні 15 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

9 травня - Глафіра Горошниця. Городники садили рання картопля, і відповідно, горох.

10 травня - Семен Ранопашець. Враховуючи, що у всіх регіонах починалася оранка, люди говорили: "Рано пашеш — гарний врожай".

11 травня - Березосік. Ті, хто страждав весняними лихоманками, в цей день пили березовий сік, який в народі вважали лікувальним.

12 травня - Дев'ять цілителів. Обов'язковим ритуалом цього дня було прочитання змови від дев'яти напастей.

13 травня - Яків теплий. У цей день закінчувалися всі сватівські справи. Травень - це був несприятливий місяць для весіль. Теплий вечір і зоряна ніч віщують хороший урожай.

14 травня - Єремій Запашник. Якщо це хороший день, то урожай збирати в сухий день.

15 травня - Борис і Гліб Сіятелі. Якщо соловей співає всю ніч - буде сонячний день. Якщо соловей заспіває раніше зозулі, літо буде щасливе.

Вас також можуть зацікавити новини: