Ураган Фіона вже "пошарпав" Пуерто-Ріко і Домініканську Песпубліку / скріншот з відео

Ураган Фіона налетів на Пуерто-Ріко, а потім пронісся по Домініканській Республіці, де понад мільйон осіб залишилися без води, а десятки будинків - зруйновані.

Про це повідомляє CNN.

Як повідомляється, щонайменше три людини загинули через сувору погоду. За словами метеорологів, швидкість місцями досягала 145 км/ч. Ураган залишив територію Пуерто-Ріко без електрики і заподіяв руйнування, небачені на острові з часів урагану Марія в 2017 році.

Сильні дощі накрили також Домініканську Республіку. Очікується, що небезпечна для життя повінь продовжиться і у вівторок.

Тим часом Фіона посилюється. За даними метеорологів, ураган переріс у шторм 3-ї категорії, коли вітри стали досягати 185 км/год, а пориви - 209 км/год.

Повідомляється, що найпотужніші етапи шторму можуть бути ще попереду, оскільки очікується, що Фіона переросте в категорію 4.

Нагадаємо, на південну частину Японії налетів один з найпотужніших в історії тайфунів, який приніс з собою ураганний вітер і таку кількість дощу, яка в багатьох місцях Європи не випадає і за рік. Інформації про жертви і руйнування поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: