REUTERS

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко закликав Раду Безпеки ООН до конкретних кроків щодо введення міжнародної миротворчої місії на Донбас. Про це він заявив в ході дебатів з миротворчих операцій ООН, повідомляється на сайті українського представництва.

Читайте такожКрим стає "гарячою точкою", в ООН можуть діяти активніше - постпред України в ООН

"Більше чотирьох років ситуація в моїй країні і навколо неї залишається прикладом невикористаного потенціалу миротворчої діяльності ООН. Звернення України щодо розгортання миротворчої місії в регіоні Донбасу поки не розглядається належним чином, і жодних заходів не було прийнято", - заявив Єльченко.

Відео дня

Він нагадав, що на початку свого перебування на посаді генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріш оголосив про чітку позицію в питанні щодо запобігання конфліктів шляхом посередництва і застосування інших дипломатичних інструментів.

"У цьому зв'язку його візит в Україну в липні минулого року був добрим проявом відданості миру в Європі. На континенті виникла реальна загроза ще однією повномасштабної війни через триваючу агресію одного з постійних членів Радбезу ООН проти моєї країни, а також його агресивних дій в інших частинах світу, в тому числі на території інших постійних членів Ради Безпеки", – підкреслив постпред.

Він додав, що для вирішення військового конфлікту в Україні необхідні конкретні дії як з боку Ради Безпеки, так і з боку генерального секретаря ООН.