Для завершення розслідування справи Савченко та Рубана необхідно ще щонайменше 4 місяці / фото Главком

Для завершення розслідування кримінального провадження за підозрою народного депутата України Надії Савченко та керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана у підготовці теракту у центрі Києва, необхідно щонайменше 4 місяці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прокурор Головної військової прокуратури у Шевченківському райсуді Києва Олександр Банник, обґрунтовуючи необхідність продовжити на 2 місяці термін тримання Рубана під вартою.

«Приймаючи до уваги, що строк тримання під вартою підозрюваного Рубана закінчується 6 травня, а до завершення досудового розслідування необхідно ще щонайменше 4 місяці, прошу продовжити підозрюваному Рубану Володимиру Володимировичу строк тримання під вартою на 60 діб в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави», - сказав прокурор.

Відео дня

Читайте такожНадя – «принцеса-воїн»: чи справді варто боятися «агента Кремля» Савченко (відео)

Як повідомляв УНІАН, Савченко та керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Рубан, затриманий на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюються у підготовці терактів та державного перевороту. За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю парламенту.

22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 59 діб - до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Савченко в суді оголосила голодування і заявила, що не збирається втікати з України.

17 квітня Савченко пройшла допит за допомогою поліграфа в Головному управлінні СБУ у Києві та Київській області.

Рубану, затриманому 8 березня на КПВВ на лінії розмежування з арсеналом зброї, схованої у меблях, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 травня.