Під Радою скандували "Хто замовив Гандзюк?" / фото УНІАН

Під Радою активісти влаштували пікет, вимагаючи розслідувати напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Богдан Кутєпов. "Двіж під парламентом. Хто замовив Катю Гандзюк?" - написав він й показав відео з-під стін парламенту.

фото УНІАН

Активісти у руках тримали плакати "Хто замовив Катю Гандзюк?", згодом вони підпалили фаєри. Згодом учасники акції почали розходитися.

Відео дня

Довідка УНІАН. 31 липня в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували.

Наразі Гандзюк перебуває на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 26 серпня активісти повідомили, що стан Гандзюк погіршився.

Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю. У справі Гандзюк йдеться, що на неї напали на замовлення представників правоохоронних та державних органів - відповідний фрагмент документу опублікував у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко. У справі про напад на Гандзюк фігурує 5 підозрюваних.