Ілюстрація / REUTERS

Заступник голови фракції “Блоку Петра Порошенка” Ірина Луценко зазначає, що новообраний президент України Володимир Зеленський все одно може розпустити парламент, попри припинення діяльності коаліції.

Читайте такожПредставник Порошенка анонсувала звіт перед Зеленським з "порадами та рекомендаціями"

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала у коментарі журналістам.

Відео дня

Луценко зазначила, що вихід “Народного фронту” з коаліції говорить про те, що будь-які інсинуації про те, що коаліції не існувало, були неправдивими.

“Народний фронт” мав повне право вийти з цієї коаліції... Це означає 30-денний відлік, ймовірно, за законодавством щодо створення нової коаліції. Чи означає це, що президент Зеленський може все рівно розпустити парламент? Так. Це означає”, - сказала Луценко.

Також депутат зауважила, що їхня фракція готова як до чергових, так і до позачергових виборів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про вихід їхньої фракції з коаліції.

За його словами, «Народний фронт» «закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій».

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, своєю чергою, оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті поточного скликання. «Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність», - констатував спікер.

Народний депутат з фракції “Батьківщина” Сергій Власенко заявив, що на сьогодні можливий указ президента України про розпуск парламенту став значно “сумнівнішим”. На думку Власенка, навіть якби сьогодні не було оголошено про припинення діяльності коаліції, то новообраний президент “задля чистоти дотримання Конституції повинен був би сказати: “Коаліції немає, я вважаю, що від сьогоднішнього дня почався 30-денний строк на формування нової”.

“Тепер йому цього не треба робити, тепер це зробили хлопці з “Народного фронту”. І формально, юридично - це 30 днів на формування нової коаліції. Цей строк закінчується 17 червня. А відтак, 16 червня спливає останній строк, який деякі юристи вважають останнім терміном для можливої видачі указу про розпуск”, - зазначив депутат.