Володимир Зеленський / REUTERS

У понеділок, 20 травня, у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. Він склав присягу президента України і офіційно очолив державу.

Під час своєї першої промови Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду, а також закликав нардепів ухвалити закони про незаконне збагачення, Виборчий кодекс і зняти депутатську недоторканність.

Мережа бурхливо обговорює промову шостого президента України та жартує про інавгурацію.

Відео дня

Під увагу користувачів соцмереж потрапив мер Києва Віталій Кличко, який приїхав на урочисту церемонію на велосипеді, як це у серіалі "Слуга народу" робив персонаж Зеленського Василь Голобородько.

Користувачі соцмереж також звернули увагу на те, що під час інавгурації посвідчення президента впало на підлогу.

Одні користувачі соцмереж поставилися до інавгурації Володимира Зеленського з оптимізмом, зазначивши, що в Україні, незважаючи ні на що, перемогла демократія.

Тим часом, письменниця Лариса Ніцой висловила свої претензії до Зеленського через те, що під час звернення до народу він перейшов на російську мову.

А журналіста Романа Цимбалюка збентежив той факт, що в фільмі "Слуга народу" російська агресія не згадується, а під час інавгурації Зеленський жодного разу не згадав слово "Росія", хоча саме ця країна залишиться головною загрозою для існування України як держави.

Чимало обурень викликала і заява нового президента України про розпуск Верховної Ради України восьмого скликання, що начебто суперечить національному законодавству.

Інші користувачі соцмереж просто жартували з інавгурації.

Деякі користувачі соцмереж порівняли інавгурацію Володимира Зеленського із серіалом "Гра престолів", остання серія якої вийшла вчора.