Карплюка викликали до Генеральної прокуратури України / фото УНІАН

Скандально відомого екс-мера столичного передмістя Ірпеня Володимира Карплюка завтра викликають до Генеральної прокуратури України для проведення слідчих дій.

За даними джерел УНІАН, повістка виписана для вручення підозри Карплюку.

Володимира Карплюка викликав процесуальний керівник, але подробиць щодо справи не повідомляють, йдеться в сюжеті ТСН.

Наразі стосовно Карплюка розслідується кілька проваджень, за котрими навіть вручено дві підозри. Першу в серпні 2017 року виписали за порушення правил безпеки під час виконання будівельних робіт.

Читайте такожДобкіна-старшого покликали на допит у ГПУ

Другу вручено в грудні того ж року – слідчі вважали, що чиновник разом із заступниками створив злочинну організацію і незаконно заволодів чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Карплюк нібито підробляв службові документи і через підставні фірми відмивав кошти. Того року генпрокурор Юрій Луценко назвав Ірпінь "українським Чикаго".

Документ УНІАН

Як повідомлялося, влітку 2018 року Карплюк заявив про добровільне складання з себе повноважень міського голови. "Своїм головним завданням зараз я бачу підтримку нашого регіону на загальнодержавному рівні. Моя наступна мета – участь у парламентській кампанії через висунення своєї кандидатури до Верховної ради по округу, до якого входить Ірпінь та Приірпіння", - заявив він.