За словами Луценка, він особисто не знайомий з Рябошапкою / Фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що його "політична вага" дозволяла говорити "ні" президенту, депутатам і прем'єр-міністру, а чи зможе так робити ймовірний новий генпрокурор Руслан Рябошапка – невідомо.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Гордон».

За словами Луценка, він особисто не знайомий з Рябошапкою.

Відео дня

Читайте такожВерховна Рада призначила членів Кабміну (перелік міністрів)

"Я знаю Рябошапку фактично заочно. Часто бачив його на різних форумах з питань антикорупційної діяльності. З виступів видно, що він розбирається в цих питаннях. Коли він працював у НАЗК, відносно нього було організовано замовна справа. Він пішов з НАЗК, а йому навздогін організували замовну справу", - розповів Луценко.

На його думку, Рябошапці "буде складніше" бути генпрокурором.

"Моя політична вага дозволяла мені не рахуватися з партійною позицією. У мене були досвід і знання ціни помилок. Я міг говорити "ні" і депутатам, і президенту, і прем'єру, хоча дуже часто і співпрацював з ними, за що дуже вдячний. Чи зможе це робити Рябошапка? Подивимося", – сказав він.

Крім того, Луценко стверджує, що в проекті змін до закону "Про прокуратуру" є багато негативних моментів. Зокрема, на думку генпрокурора, не можна ліквідувати військову прокуратуру.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровані проекти постанов про надання згоди на звільнення Президентом України Юрія Луценка з посади генерального прокурора України та про надання згоди на призначення президентом України Руслана Рябошапки на цю посаду.

Як повідомляв УНІАН, Луценко сьогодні, 29 серпня, написав заяву про відставку з посади генерального прокурора України.

Верховна Рада 12 травня 2016 року призначила Луценка генпрокурором.